Breaking news

BEC a respins înscrierea USD ca alianță electorală pentru alegerile europarlamentare

loading...

USD a primit o lovitură dură din partea Biroului Electoral Central. Uniunea Social Democrată nu poate participa la europarlamentare cu această denumire pentru că este asemănătoare cu USL.

usdVești proaste pentru Ponta, PSD, UNPR și PC. Biroul Electoral Central nu a acceptat USD ca și alianță politică la alegerile europarlamentare. BEC a decis cu 10 voturi la 4, să accepte contestația depusă de PNL, cu privire la folosirea numelui de USD în alegeri, pe motiv că se face confuzie cu USL.

Drept urmare, PSD, PC și UDMR trebuie să găsească alt nume de alianță electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014.

Premierul Victor Ponta a primit această veste, în direct la Antena 3, de la Alessandra Stoicescu. La aflarea decizie BEC, Ponta a spus că: Vom respecta decizia BEC. Dar din câte știu USL nu candidează la europarlmentare.  Nu cred că acest lucru afectază votul de pe 25 mai.

Victor Ponta, Gabriel Oprea, și Daniel Constantin, au semnat pe 10 februarie 2014, protocolul alianței electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale. Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi. Vreau să îi rog pe toți cei care vor merge la Bruxelles, la Strasbourg, ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, că România este o țară încă mult subevaluată și față de care există foarte multe prejudecăți și sunt convins că, așa cum am reușit în România să câștigăm toate bătăliile electorale, la fel o vom face și în Parlamentul European”, a spus Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

Ponta a precizat că noua alianță electorală care cuprinde trei dintre partidele USL are două dintre cele trei litere ale USL, dar își propune să aibă 100% mesajul, acțiunea și obiectivele vechii alianțe.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Foarte bine !!! Jos cu Uniunea Sclavilor DOBITOCI !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata