Breaking news

Băsescu: Dacă mă suspendă iarăşi, cer înapoi cele două luni cât am fost suspendat

loading...

Traian Băsescu a declarat, luni, într-o conferință de presă, susținută la Cotroceni, că va cere înapoi lunile în care a fost suspendat, dacă se pune la cale o nouă procedură.

basescu - ccrBăsescu amenință USL că va cere la CCR, lunile în care a fost suspendat, dacă vor încerca o nouă procedură prin care să-l treacă pe linie moartă.

Oameni buni, vă spun ca şi la prima, ca şi la a doua: „Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război”, dar să aibă grijă că s-ar putea să-mi aduc aminte ce scrie în Constituţie – că mandatul preşedintelui este de cinci ani şi, deocamdată, am cam avut vreo două luni în care n-am avut serviciu, de suspendarea din vară. N-aş vrea să mă pună în situaţia, că eu nu pot să încalc Constituţia – nu? – să le aduc aminte şi lor şi Curţii Constituţionale că mandatul preşedintelui este de cinci ani, să nu facă vreun efort să mi-l prelungească”, a spus Băsescu, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist.

Întrebarea a fost adresată de jurnalist după ce Dan Voiculescu a declarat săptămâna trecută că Băsescu trebuie suspendat a treia oară întrucât a intervenit în justiție. Și asta după ce președintele a recunoscut public că i-a cerut procurorului general, Tiberiu Nițu, să nu-l schimbe pe Lucian Papici, din funcția de șef al Secției I din DNA.

Traian Băsescu a fost suspendat prima dată în 19 aprilie 2007 iar a doua oară la 3 iulie 2012, pentru încălcarea Constituției României. Traian Băsescu este singurul președinte al României care a fost suspendat de două ori de Parlament și care a rezistat la două referendumuri de demitere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata