Breaking news

Băsescu spune că Ponta îi fură atribuțiile constituționale

loading...

Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că l-a împiedicat să își exercite atribuțiile constituționale în privința reprezentării României la Consiliul European de la Bruxelles.

În cadrul unei conferințe susținute joi la Palatul Cotroceni, Băsescu a spus că, pentru prima dată în 8 ani de mandat a fost “împiedicat” să îşi exercite atribuţiile constituţionale.

Este prima dată în 8 ani de exercitare a funcţiei când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiile constituţionale. Când spun că am fost împiedicat să-mi exercit mandatul mă refer la două instituţii. De 8 ani preşedintele transmite la MAE delegaţia cu care participă la Consiliul European. Ieri am transmis din nou la MAE şi la premier lista delegaţiei, dar până dimineaţă nu a fost transmisă la Consiliului European. Prin urmare, prin decizia premierului şi a Ministerului de Externe am fost împiedicat să merg la Consiliul European”, a spus Băsescu.

Președintele a precizat că nu era nevoie ca decizia Curții să fie publicată în Monitorul Oficial ca să își producă efecte.

Ponta m-a anunţat doar că se duce la Bruxelles. Azi în jurul orei 12 m-a sunat să-i dau un mandat. Statul de drept este pus sub semnul întrebării prin atitudinea anunţată ieri de premierul Victor Ponta. Decizia de ieri a Curţii Constituţionale nu necesita publicarea în Monitorul Oficial. Eu nu aveam nevoie de publicare pentru a merge la Bruxelles, ci să nu fiu împiedicat să ajung la Bruxelles”, a mai spus șeful statului.

Băsescu a ținut să precizeze faptul că nu va depune nicio plângere penală împotriva lui Ponta, însă pecizează că România este reprezentată nelegitim la Bruxelles.

Nu am făcut niciun fel de afirmaţii despre plângere penală şi le resping. Niciodată! Nu este treaba mea şi vă rog să nu-mi atribuiţi niciun fel de intenţie din acest punct de vedere. România este legitim prezentă la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentată”, a mai spus Băsescu.

Președintele României a precizat că a decis să nu meargă la Bruxelles pentru că ar fi fost o situaţie stânjenitoare şi pentru partenerii europeni.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    SA-L IA MAMA DRACULUI DE PORC SI DE JAVRA M..STUL DRACULUI !!! ATRIBUTIA TA E SA DEMSIONEZI ODATA SI SA LASI TARA ASTA SA-SI REVINA NEMERNICULE !!! MORI TIRANULE DE CE NU MORI TU O DATA SA SCAPAM DE BLESTEM ?!?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata