Breaking news

Băsescu solicită Parlamentului urgentarea votării moțiunii de cenzură

loading...

Traian Băsescu le-a cerut lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, şi Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, să devanseze dezbaterea şi votarea moţiunii, inițiată de PSD, transmite Realitatea Tv.

basescuPreședintele României, Traian Băsescu a menţionat că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută şi votată în termen de trei zile de la data la care a fost citită în Parlament. Conform Articolului 113 din Constituţia României, “Moţiunea de cenzură se dezbate după 3zile  de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”. Acelaşi termen este prevăzut şi de regulamentul Camerei Deputaţilor.

“Cu privire la modul de calcul al termenelor pe zile prevăzute de textele constituţionale, Curtea Constituţională s-a pronunţat în jurisprudenţa sa (Decizia nr. 233 din 10 decembrie 1999 sau Decizia nr. 89 din 26 ianuarie 2010) stabilind că “sunt termene care privesc desfăşurarea raporturilor constituţionale dintre autorităţile publice şi, prin urmare, în măsura în care nu se prevede altfel în mod expres, nu se calculează pe zile libere”. În dreptul public, termenele se calculează “…pe zile calendaristice, în sensul că se include în termen şi ziua în care el începe să curgă şi ziua când se împlineşte“, scrie Traian Băsescu.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Alianţa PSD + PC a fost citită miercuri în Parlament de către senatorul PSD Dan Şova.

“Moţiunea de cenzură are ca scop blocarea genocidului social pe care tăierea pensiilor şi a salariilor îl va produce”, se arată la începutul moţiunii de cenzură a PSD.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata