Breaking news

Băsescu discută azi cu parlamentarii puterii despre scrisoarea către FMI

loading...

Preşedintele României Traian Băsescu se întâlneşte, azi cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, pentru discuţii privind măsurile impuse de acordul cu FMI.

basescuPreşedintele Traian Băsescu va avea azi, la Palatul Parlamentului întâlniri succesive cu grupurile parlamentare din arcul guvernamental, prima discuţie fiind la ora 12.00 între şeful statului şi parlamentarii PDL, conform Robertei Anastase, președintele Camerei Deputaților.

Ea a precizat că grupurile reunite ale PDL vor avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu “pe marginea scrisorii cu FMI şi a măsurilor pe care Guvernul şi le va asuma”.

Potrivit Robertei Anastase, şeful statului se va întâlni la Parlament cu grupurile parlamentare ale PDL la ora 12.00, cu parlamentarii UDMR la ora 14.00, cu grupul parlamentar al UNPR la ora 15.00 şi cu grupul minorităţilor naţionale la ora 20.00.

Aceste discuţii au fost stabilite după întâlnirea, de la Cotroceni, de săptămâna trecută şi vor avea loc la solicitarea grupurilor parlamentare din arcul guvernamental, a precizat preşedinta Camerei Deputaţilor.

Ea a arătat că, după aceste discuţii, Guvernul urmează să adopte, cel mai probabil în şedinţa de miercuri, scrisoarea de intenţie cu FMI, măsurile pe care le va lua şi să urmeze procedura de asumare a răspunderii pe aceste măsuri.

Marko Bella va purta discuții cu preşedintele Traian Băsescu, la Parlament, înainte de trimiterea scrisorii către FMI, pentru a nu tăia din pensiile mici.

El a precizat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu este programată la ora 14.00, la Parlament, iar la aceasta vor lua parte toţi parlamentarii Uniunii.

UNPR va susţine, la discuţiile cu preşedintele Băsescu, menţinerea actualei valori a pensiei minim garantate, de 350 lei. Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat pentru MEDIAFAX că independenţii vor insista, pe de altă parte, ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor să fie măsuri cu caracter temporar.

Diaconescu a menţionat că UNPR va solicita Guvernului ca asumarea răspunderii pe pachetul de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare să fie însoţită de un plan de acţiuni concrete care să stimuleze creşterea veniturilor bugetare, în special reconsiderarea dimensiunilor structurilor administraţiei locale şi centrale.

Parlamentarii minorităţilor naţionale se vor întâlni, marţi, la ora 20.00, cu preşedintele Traian Băsescu şi vor susţine două propuneri economice referitoare la TVA, a declarat, luni pentru MEDIAFAX, liderul grupului Varujan Pambuccian.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata