Breaking news

Băsescu: Rusia a ratat ocazia de a avea o relaţie foarte bună cu România

loading...

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat duminică seară la Realitatea TV, că nu este un antirus, dar că nu acceptă a se face că nu vede realitatea, doar pentru a nu supăra Moscova.

putin - basescuLa șapte zile de când Rusia a avertizat România, prin intermediul Ministerul de Externe, ca urmare a declarațiilor lui Băsescu la adresa Moscovei, președintele României reacționează: Ştiu că îi supără când spun: Marea Neagră, lac rusesc, dar aşa este. Este controlată aproape integral de forţe ruseşti, prin gestionarea de către Moscova a acestor conflicte îngheţate. Eu nu m-aş supăra, în locul lor. Aş recunoaşte că aşa este şi mi-aş vedea de politica pe care o am de făcut. Ce nu pot accepta, să mă fac că nu văd realităţile, numai să nu supăr Moscova. Moscova trebuie să înţeleagă că acum mi se termină mandatul, a ratat o ocazie extraordinară să aibă o relaţie foarte bună cu România, prin preşedinte , dacă ar fi acceptat că ceea ce e adevărat este adevărat.

Pe 5 aprilie, Ministerul de Externe al Rusiei a transmis un avertisment țării noaste ca urmare a declarațiilor publice ale lui Băsescu cu privire la decizia lui Putin de a anexa Crimeea la federația rusă: Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO. Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina. Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (…) nu este în interesul nimănui.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata