Băsescu: Rusia a ratat ocazia de a avea o relaţie foarte bună cu România

loading...

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat duminică seară la Realitatea TV, că nu este un antirus, dar că nu acceptă a se face că nu vede realitatea, doar pentru a nu supăra Moscova.

putin - basescuLa șapte zile de când Rusia a avertizat România, prin intermediul Ministerul de Externe, ca urmare a declarațiilor lui Băsescu la adresa Moscovei, președintele României reacționează: Ştiu că îi supără când spun: Marea Neagră, lac rusesc, dar aşa este. Este controlată aproape integral de forţe ruseşti, prin gestionarea de către Moscova a acestor conflicte îngheţate. Eu nu m-aş supăra, în locul lor. Aş recunoaşte că aşa este şi mi-aş vedea de politica pe care o am de făcut. Ce nu pot accepta, să mă fac că nu văd realităţile, numai să nu supăr Moscova. Moscova trebuie să înţeleagă că acum mi se termină mandatul, a ratat o ocazie extraordinară să aibă o relaţie foarte bună cu România, prin preşedinte , dacă ar fi acceptat că ceea ce e adevărat este adevărat.

Pe 5 aprilie, Ministerul de Externe al Rusiei a transmis un avertisment țării noaste ca urmare a declarațiilor publice ale lui Băsescu cu privire la decizia lui Putin de a anexa Crimeea la federația rusă: Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO. Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina. Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (…) nu este în interesul nimănui.

652 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*