Breaking news

Băsescu a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din funcția de Ministru al Culturii

loading...

Președintele României, Traian Băsescu a anunțat joi, într-o conferință de presă susținută la Cotroceni, că a semnat decretul de revocare din funcția de Ministru al Culturii, a lui Kelemen Hunor.

kelemen hunorLa două luni de când a anunțat că își dă demisia din Guvern pentru a putea candida la președenția României, Kelemen Hunor a fost eliberat în mod oficia, de Băsescu, din funcția de Ministru al Culturii, cât și din cea de vicepremier.

Băsescu a spus că a semnat decretul de revocare deși nu a primit altă propunere din partea lui Ponta, după ce Rozalia Biro a fost respinsă de Președintele României.

În sfârşit, aştept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii. Constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal, nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna un ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului, lucru pe care putea să-l facă foarte uşor premierul. Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu un guvern câtă am avut în cazul Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura. În momentul de faţă, nu există un ministru al Culturii şi cred că era necesar să existe pentru că decât să ataci justiţia pentru hotărârile ei, legat de o decizie sau alta, mai bine rezolvai problema «Cuminţeniei Pământului» care se află în Muzeul Cotroceni, printr-o negociere directă, pentru că, faţă de cele 2,4 miliarde cât s-au dat la administraţiile locale, bani de campanie, ce însemnau 80 de milioane de roni – 20 de milioane de dolari cu care să se negocieze cu proprietarii preluarea de către statul român a statuii «Cuminţenia Pământului». Cred că, aici, Guvernul greşeşte contestând inutil şi fără acte. Nu există acte – vă rog să mă credeţi că m-am documentat – nu există niciun act prin care se poate proba că statul român ar fi plătit vreodată acea statuie. Nu există, repet, niciun act prin care să se poată proba că statul român ar fi plătit vreodată acea statuie şi, atunci, existând hotărârea judecătorească, pe care decât să o critici inutil, mai bine reduceai de la baroni – din 2,4 miliarde de roni, ce însemnau 80 de milioane? Nici măcar un contract de asfaltare serios – şi rezolvai problema naţională care este «Cuminţenia Pământului»”, a spus Băsescu.

Drept urmare, în acest moment, România nu mai are Ministru la Cultură.

Rozalia Biro a fost refuzată de Băsescu pe motiv că liderul UDMR, are probleme grave de înțelegere a limbii române, după ce în urmă cu câțiva ani, a fost victima unei farse făcute de Daniel Buzdugan. Pe atunci, viceprimar la Oradea, Rozalia Biro nu a știut ce înseamnă ființe bipete, confundându-i cu copii care cerșeau pe stradă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata