Breaking news

Antonescu vrea să-l demită pe ministrul Daniel Barbu, din cauza declarațiilor privind banii pentru HIV/SIDA

loading...

Preşedintele PNL Crin Antonescu vrea demisia Ministrului Culturii, Daniel Barbu, din cauza declarațiilor făcute de acesta cu privire la fondurile alocate pentru programul HIV/SIDA.

daniel barbu si crin antonescuDin cauza declarațiilor nepotrivite privind bugetele de la cultură și sănătate, Ministrul Daniel Barbu este la un pas să-și piardă funcția.

Barbu a spus că bugetul alocat prevenirii şi controlului HIV/SIDA este prea mare şi că aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru organizarea unui festival Shakespeare.

Crin Antonescu, crede că declaraţiile ministrului liberal al Culturii, Daniel Barbu, despre bugetul alocat cpmbaterii HIV/Sida ar trebui să genereze demisia.

”E greu să-ţi imaginezi care e resortul unor asemenea declaraţii, gafe. E întru totul trist că intelectuali adevăraţi, oameni care au citit atâtea cărţi şi care au şi scris câteva cărţi cu adevărat bune, pot face asemenea declaraţii. N-am apucat să discut cu Barbu acest lucru, dar punctul meu de vedere e că aşa ceva, indiferent de motivele care au generat-o, sunt de natură sa genereze demisia unui ministru”, a adăugat liderul PNL. “Vom avea sedinţa biroului politic la începutul săptămânii viitoare. Destituirea unui ministru nu se face cand daţi dumneavoastră telefon”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă este de părere că Barbu va demisiona, Antonescu a răspuns: “Eu cred că da”.

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile ministrului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata