Breaking news

Antonescu speră ca noul Ministru al Justiției să poată retrage propunerile făcute de Ponta

loading...

Crin Antonescu a declarat miercuri într-o conferință de presă că speră ca un eventual ministru al Justiţiei din partea PNL va putea retrage propunerile de procurori șefi, făcute de Victor Ponta.

basescu antonescu pontaLiderul PNL a spus că el nu este de acord cu propunerile făcute de Victor Ponta și că premierul nu s-a consultat cu el cu privire la această decizie. Totodată a precizat că speră ca viitorul Ministru al Justiției să poată retrage propunerile făcute de Ponta.

Eu cred că da, dar rămâne de văzut, despre aceste propuneri noi ştim deocamdată că sunt propuneri şi pe mine sigur că mă interesează finalul procesului, dar deocamdată eu am vorbit despre propuneri. Eu nu am a-i reproşa domnului Băsescu că vrea să ţină Justiţia pe cât poate în continuare sub control politic, nu o să mă supăr pe domnul Băsescu că o să semneze eventual propunerea cu doamna Kovesi, asta ştim. Eu am treabă în chestiunea asta cu partenerul meu şi cu ceea ce mă angajează, indiferent ce părere am, şi pe mine, şi PNL, tot USL. Oamenii, pe bună dreptate, nu stau să distingă cine ce părere a avut, oamenii ştiu aşa: «Când v-am dat votul, eraţi împreună şi împreună aţi spus că veţi face A, B, C, D». În momentul în care faci minus A, minus B, eu alegător e normal să te pun să decontezi pe ăla care ai venit să ceri votul, adică pe voi doi, pe voi, aceste partide, pe voi, această alianţă. Noul ministru poate face alte propuneri, în cazul în care aceste propuneri… Nu ştiu, sunt respinse, sau în cazul în care ele sunt retrase. Nici nu ştiu să vă spun procedural aici care e situaţia, dar nu e treaba mea”, a răspuns Antonescu.

Totodată, Antonescu a menţionat că încearcă să împiedice “compromisul” dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta cu privire la numirea procurorilor şefi.

Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere:

  • Domnul Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Domnul Dimitrie Bogdan Licu, propus pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Domnul Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Doamna Laura Codruţa Kövesi, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
  • Doamna Alina-Mihaela Bica, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
  • Doamna Elena Giorgiana Hosu, propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata