Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte PNL

loading...

Deputatul Alina Gorghiu este noul președinte al Partidului Național Liberal, după ce joi, Klaus Iohannis și-a dat demisia din funcția de șef al partidului pentru a putea ocupa funcția de Președinte al României.

alina gorghiu - presedinte pnlAlina Gorghiu este prima femeie președinte din istoria PNL. Deputatul a fost aleasă președinte interimar al vechiului PNL și co-președinte al noului PNL, mandat ce-l va menține până la alegerile generale din 2016, când se va alege noul președinte al Partidului Național Liberal, rezultat după fuziunea dintre PNL și PDL. Alina Gorghiu va conduce PNL alături de co-președintele Vasile Blaga.

Klaus Iohannis și-a dat joi demisia cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional, întrucât Constituția interzice ca președintele Românie să fie membru al unui partid politic.

În cursa pentru șefia interimară a PNL, s-au înscris deputații Alina Gorghiu și Ludovic Orban. Gorghiu era marea favorită întrucât a beneficiat de sprijinul lui Klaus Iohannis.

Preşedintele ales a felicitat-o public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că felul în care BPN a acţionat şi a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza.

Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii. Felul în care Biroul Politic a acţionat, felul în care a votat îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor oamenilor care ne votează şi care ne pun în aceste poziţii publice”, a declarat Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegii din Biroul Politic Național al PNL.

888 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*