Breaking news

Adrian Năstase și soția lui, trimiși în juecată de DNA

loading...

Fostul premier PSD Adrian Năstase şi soţia acestuia, Dana Năstase au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul Zambaccian, transmite realitatea.net.

Fostul premier Adrian ZECE PENTRU ROMANIA 2008 - GALANăstase este acuzat că ar fi primit mită în valoare de circa 630.000 de dolari constând în bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi respectiv Bucureşti, str. Cristian Tell.

Năstase este acuzat de luare de mită în formă continuată şi şantaj, în timp ce Dana este acuzată de complicitate la luare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false în legătură cu fapta de corupţie şi – spălare de bani în legătură cu infracţiuni de corupţie, toate în formă continuată.

Pe lista acuzaţilor apare şi Irina Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii (I.S.C.), în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de folosire a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de folosire de acte falsificate şi spălare de bani toate în formă continuată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata