Breaking news

Adio USL, s-a născut USD din alianța PSD-PC-UNPR. PNL rămâne de unul singur

loading...

USL a decedat oficial azi, odată cu nașterea USD, noua alianță politică creată de PSD,PC și UNPR, pentru alegerile europarlamentare. Marele perdant este PNL.

usdVictor Ponta, Gabriel Oprea, și Daniel Constantin, au semnat luni protocolul alianței electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare. Noua alianță ”omoară” USL, întrucât PNL rămâne de unul singur la europarlamentare.

Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale. Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi. Vreau să îi rog pe toți cei care vor merge la Bruxelles, la Strasbourg, ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, că România este o țară încă mult subevaluată și față de care există foarte multe prejudecăți și sunt convins că, așa cum am reușit în România să câștigăm toate bătăliile electorale, la fel o vom face și în Parlamentul European”, a spus Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

Ponta a precizat că noua alianță electorală care cuprinde trei dintre partidele USL are două dintre cele trei litere ale USL, dar își propune să aibă 100% mesajul, acțiunea și obiectivele vechii alianțe.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat că decizia candidaturii comune a PSD, UNPR şi PC este una ”cât se poate de naturală”: Solidaritatea socială, dialogul, susţinerea pentru cei care au nevoie de sprijin sunt la fel de importante în Europa şi în România. Uniunea Europeană trebuie să lucreze în folosul tuturor, şi al celor puternici, dar şi al celor slabi. Niciun cetăţean şi nicio naţiune nu trebuie să rămână în urmă iar acesta este în esenţă angajamentul nostru. PSD, UNPR şi PC vor face împreună USD iar decizia candidaturii comune este una cât se poate de naturală.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că pe lista de candidaţi a Uniunii Social Democrate nu se regăsesc persoane care şi-au denigrat ţara la Bruxelles ”de dragul capitalului politic”: Traversăm astăzi un moment politic foarte important care nu reprezintă doar începutul campaniei electorale pe care dorim să o câştigăm, dar şi momentul în care trebuie să schimbăm modul în care interesele României sunt promovate şi apărate în ceea ce înseamnă Parlamentul European. Avem astăzi şi capacitatea şi dorinţa şi determinarea să facem acest lucru, să apărăm cu mai multă fermitate, mai apăsat, mai activ, cu alte cuvinte cu mai multă demnitate, interesele României în Europa. Pe lista candidaţilor propuşi de noi nu veţi regăsi persoane care şi-au denigrat ţara la Bruxelles de dragul capitalului politic, nici de dragul simpatiilor din partea colegilor şi partenerilor europeni.

Partidul Național Liberal, care face parte din USL, va candida pe liste separate în alegerile europarlamentare din 25 mai. Crin Antonescu, a declarat, luni, referitor la înfiinţarea Uniunii Social-Democrate, că nu îl deranjează şi nici nu este o surpriză, fiind o alianţă formată din aliaţi ai PNL, el adăugând că, probabil, până la europarlamentare, vor explica şi iniţiatorii “ce înseamnă USD”.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Ce bine ca s-a rupt porcaria aia penala de usl ! Sa se aleaga praful si de astia , de toti , de toata clasa politica mizerabila ! EU NU MAI MERG LA VOT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata