Breaking news

Adio legi adoptate tacit. Camera Deputaților schimbă regulile adoptării legilor

loading...

Deputații ne anunță că nu vor mai adopta legi în mod tacit. Miercuri, conducerea Camerei Deputaților a decis ca niciun proiect de lege să nu mai fie adoptat tacit. Proiectele care nu au raport de la comisii în termenul stabilit de Biroul permanent vor fi discutate fără raport și votate.

Camera-deputatilorLa propunerea viceliderului Grupului parlamentar al minorităților naționale, Ovidiu Ganț, s-a stabilit că nu mai merge nimic mai departe prin aprobare tacită.

”Toate inițiativele legislative care nu au raport de la comisie în termenul care a fost stabilit de Biroul permanent se vor pune în discuția Camerei fără raport și se vor discuta în Cameră și se vor adopta sau respinge ca primă Camera Deputaților”, a declarat secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent.

Niculae Mircovici a precizat jurnaliștilor că această decizie “nu contravine cu nimic Regulamentului”.

“Regulamentul Camerei Deputaților prevede un anumit termen în care trebuie stabilit raportul, dacă nu se face raportul în termenul respectiv, nu poți să îi iei dreptul omului care a făcut inițiativa legislativă de a fi discutată în Cameră”, a explicat Mircovici.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Nu ma incalzeste cu nimic ! Oricum toate legile pe care le fac putorile alea ordinara de parlamentari sunt anti umane, anti sociale … anti NOI !!! Ne-am saturat cu totii de bataia de joc !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata