Breaking news

18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a-și alege europarlamentarii

loading...

Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi azi, la urne, pentru a-și alege cei 32 de europarlamentari care să-i reprezinte pentru următorii cinci ani în Parlamentul European.

romania vot europarlamentare 2014Potrivit Autorității Electorale Permanente, numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente este de 18.226.995. Românii au de ales din 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi. Dintre aceștia, în urma votului românilor care vin azi la vot, în Parlamentul European vor merge doar 32 de candidați.

În cursa electorală se află candidați de la PDL, PMP, UDMR, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PPDD.

Dar și cadindații independenţi: Georgiana-Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua votării inclusiv, definiţi prin lege “alegători resortisanţi”, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate.

Românii care nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la oricare din secțiile de vot, pe listele suplimentare, în baza actului de identitate.

La ora 21.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează. Alegătorii care la această oră se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.

Secțiile de votare se deschid la ora 7 dimineața și se închid la ora 21.00. Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secţii de votare în ţară şi 190 de secţii în străinătate pentru alegătorii români aflaţi în străinătate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata