Breaking news

Ucraineanul Eduard Romanyuta va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2015

loading...

Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision 2015 de ucraineanul Eduard Romanyuta. Artistul, în vârstă de 22 de ani a câștigat Selecția Națională de la Chișinău cu piesa ”I want your love”.

Eduard Romanyuta - eurovision 2015Pentru prima dată în istorie, Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision de un străin.  Eduard Romanyuta a fost ales de publicul moldovean să îi reprezinte la concursul european ce se va desfășura în luna mai la Viena.

Piesa ”I want your love” a fost clasată pe primul loc la televoting iar de juriu pe locul doi. Astfel că după cumularea celor două clasamente,  Eduard Romanyuta a ieșit învingător dintre cei 16 finaliști.

Victoria ucraineanului nu a fost văzută cu ochi buni de artiștii moldoveni care au anunțat că îl vor boicota. Primul care a reacționat a fost Pasha Parfeni, cel care a reprezentat Moldova în 2012 la Eurovision în calitate de interpret și compozitor, iar în 2013, ca și compozitor.

”Atât de evident că aproape totul este cumpărat. Păcat… îmi este rușine”, a scris Pasha Parfeni pe o rețea de socializare.

Valeria Pasa a fost favorita juriului, care i-a acordat 12 puncte, însă moldoveanca nu a fost pe placul publicului.

Eduard Romanyuta s-a înscris la Selecția din Moldova, întrucât televiziunea de stat din Ucraina nu va participa în acest an la Eurovision din cauza războiului.

Republica Moldova va participa în prima semifinală Eurovision 2015, din data de 19 mai, alături de România, Rusia, Grecia, F.Y.R. Macedonia, Estonia, Olanda, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Albania, Georgia și Ungaria.

Prima participare a Republicii Moldova la Eurovision a fost în 2005, când trupa Zdob și Zdub a făcut ravagii pe scena de la Kiev cu piesa “Bunica bate toba”, ocupând locul șase în finala Eurovision.

Iată cele 16 piese care au participat în Selecția Națională Eurovision din Republica Moldova:

 1. Miss M – Lonely Stranger
 2. Irina Kitoroagă – I’m Gonna Get You
 3. Eduard Romanyuta – I Want Your Love
 4. Dana Markitan – Love Me
 5. Diana Brescan – Up And Down
 6. Doinita Gherman – Inima Fierbinte
 7. DoReDos – Maricica
 8. Stela Boţan & The Cadence of Heart – Save Me
 9. Mihaela Andrei – About Love
 10. Lidia Isac – I Can’t Breathe
 11. Glam Girls – Magia
 12. Sunstroke Project & Dj Michael Ra – Day After Day
 13. Julia Sandu – Fire
 14. Serj Kuzenkoff – Danu Năzdrăvanu
 15. Marcel Roşca – Feelings Will Never Leave
 16. Valeria Paşa – I Can Change All My Life

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata