Breaking news

SCANDALOS. Raul Jipa, polițistul care a cântat demențial la X Factor, eliminat după ce a primit trei de DA

loading...

Raul Jipa, poliţistul care a cântat demențial la X factor, piesa ”Zece”, pentru care a primit trei de „DA”, de la jurați, a fost eliminat din concurs, în mod nedrept și fără o explicație plauzibilă.

jipa raulScandalul se ține lanț la cea de-a treia ediție X Factor România. Pe măsură ce se difuzează edițiile cu audițiile în fața juriului, tot mai mulți concurenți rup tăcerea și spun cum au fost umiliți de Antena 1.

Deși au primit unii, doi iar alții trei de DA, după două săptămâni de la audiții, au fost anunțați telefonic că au fost eliminați din competiție. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Raul Jupa, polițist  la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Raul a mărturisit în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că după audițiile în fața celor trei jurați a fost în al nouălea cer și abia aștepta să meargă în bootcamp și să poată lucra cu specialiștii. La două săptămâni de la audițiile în care a ridicat sala în picioare și a fost aplaudat minute în șir, iar jurații i-au dat trei de DA, totul s-a năruit cu un telefon primit de la un producător X Factor.

La două săptămâni de la filmarea audițiilor, am fost sunat de o fată de la X Factor care mi-a spus așa: Bună Raul! ….. de la X Factor sunt! Te-am sunat să îți spun că din păcate nu te-ai calificat în următoarea etapă, bootcamp. Deoarece au fost multe voci bune și din motive obiective nu ai fost selectat…Vei vedea și la tv, în următoarele emisiuni o motivare din partea juriului…”, a povestit Raul Jipa pentru exclusivNEWS.ro.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru Raul. Talentatul polițist era confuz și nu își putea explica din ce motiv a fost eliminat, deși primise trei de DA. Îi era și rușine să mai spună prietenilor că a fost la X Factor.

Eram confuz, supărat… nu îmi explicam ce s-a întâmplat… Ce nu am făcut bine… Îmi era și rușine să le spun prietenilor, care au fost în sală atunci, că nu merg mai departe. Pentru că și ei erau convinși că sunt bun! Trecusem de 3 preselecții și apoi gata”, a mărturisit plin de mâhnire, Raul.

Regulamentul X Factor 2013  prevede ca în urma înscrierilor pe site-ul concursului, concurenții să fie audiați inițial în două etape, de jurii formate din producători și vedete ale Antena 1.

În cele două etape de selecție se cern maxim 360 de concurenți care ajung să cânte în fața celor trei jurați. Aceștia stabilesc cine merge mai departe prin DA sau NU.

Numai că în regulament se prevede o portiță prin care, unii concurenți selectați chiar și cu trei de DA, să nu intre pe lista scurtă, adică cea de 60 de participanți care să meargă în Tabăra de Pregătire. De aici, în Galele live merg doar 15.

Cu alte cuvinte, pentru aceeași prestație live, unii concurenți au primit trei de DA, iar după vizionarea înregistrării video cu aceeași evoluție, au fost eliminați din concurs.

Numai că majoritatea concurenților nu au citit și înțeles bine regulamentul. Toți credeau că dacă primesc 3 de DA, vor merge direct în bootcamp așa cum a fost în primele două ediții.

Așa a înțeles și Raul Jipa care recunoaște acum că nu a avut timp să citească cu atenție contractul și a semnat ca primarul: O fi scris în acel contract despre acea triere dar cine stă să citească 300 de puncte și alineate mici, în condiții de stres? Semnezi ca primarul și intri în sală să repeți.

Raul recunoaște că este mâhnit de decizia luată în spatele ușilor închise, de producătorii X Factor. Își dorea mult să aibă șansa să lucreze cu profesorii în bootcamp și să devină mai bun.

Sunt putin mâhnit! Aveam o oarecare speranță că voi trece mai departe, în acel bootcamp, unde făceam acea pregătire muzicală, cu acei profesori…Pentru mine însemna mult! Eu nu am făcut niciodată cursuri de canto și nici vreo școală sau liceu de muzică! Nu mă pot compara cu studenții de la Conservator, sau Dinu Lipatti… sau cu oamenii cu bani, care au deja formații și cântă de mici.. Ăsta este talentul meu și atât! Este pasiunea mea!”, a mai declarat Raul Jipa pentru exclusivNEWS.ro.

Raul Jipa cântă de nouă ani și spune că ar moșteni-o la talent pe străbunica lui. Prima dată când a urcat pe o scenă a fost la un spectacol concurs organizat la Școala de Poliție din Câmpina, unde a fost ”forțat” de un comisar să cânte. Atunci a câștigat primul și singurul premiu în muzică.

”În 2005, când aveam 19 ani, s-a organizat un concurs artistic între detaşamentele din şcoală. Eu nu voiam să particip, dar m-a auzit cântând domnul comisar Teodoru, șeful clubului cultural-artistic din şcoală.  Din câte știu eu, străbunica mea, în vârstă de 96 de ani, ar fi avut, în tinerețe, o voce divină! Dar în afară de ea, nimeni!”, a precizat polițistul cântăreț.

Duminică seară, după difuzarea ediției în care a evoluat, Raul a fost asaltat cu telefoane și mesaje de la cunoscuți. Toți se întrebau când o să-l vadă din nou la tv și la ce număr de telefon îl pot suna. Cu un ochi râdea și cu altul plângea. S-a bucurat pentru felicitări dar s-a întristat pentru că nu a fost ales să meargă mai departe.

Reacția prietenilor, colegilor, cunoscuților a fost ceva de genul WOW!!! De la toți! Multi au fost surprinși! Nu știau de aptitudinea mea muzicală. Dar toți au fost plăcut impresionați de prestație și am primit numai cuvinte de laudă. Imediat după difuzarea prestației mele la tv, foarte mulți mi-au urat mult succes în concurs și îmi adresau întrebări de genul: când te dă iar la tv? La ce număr de telefon trebuie să te votăm? I-am liniștit printr-un comment lung pe facebook în care le-am spus să se liniștească și ei, că nu sunt chiar atât de bun și că nu am fost ales să merg mai departe”, a spus Raul Jipa.

Pentru audițiile live în fața juriului, Raul pregătise două piese, însă staff-ul X Factor i-a spus să cânte  melodia ”Zece”, deoarece era cântată în premieră în concurs.

Pregătisem două piese. Dar din partea staff-ului mi s-a spus să cânt “Zece”, deoarece e premieră la X Factor! Nu s-a cântat niciodată în acest concurs!  După ce am cântat, Cheloo a zis ceva de genul: personal, îmi pare rău pentru tine, pentru faptul că Florin Chilian ți-a furat melodia! A zis asta după faza cu beția la Pasajul Mărășești. M-a făcut să mă simt foarte bine și să am mare încredere în mine. Apoi la două săptămâni, vine acel telefon, și îți dă cu lumea-n cap!!!”, a concluzionat Raul Jipa.

Cu toate astea, polițistul de nota Zece spune că nu se dă bătut cu una cu două și că deși este primul concurs la care participă, este hotărât să meargă și în 2014 la X Factor și chiar la Vocea României.

loading...
12 Comentarii
 1. Onisa Stefan spune

  cea mai mare prostie facuta de organizatorii regulamentului …ce cu regulamentul se prevede o portiță prin care, unii concurenți selectați chiar și cu trei de DA, să nu intre pe lista scurtă…NESERIOSI

 2. Cristian Marius spune

  Inafara d mata mare nimeni nu? T tin eu minte.. :-w

 3. Raul Jipa spune

  :)))))

 4. Raul Jipa spune

  pai se referea de la cn l-am mostenit!!! nu cine ma mosteneste.. capisci?

 5. Nicolae Catalina spune

  Asa voce ….:)

 6. Borta Marius spune

  Raul chiar canti foarte bine! Felicitari!

 7. Borta Marius spune

  Marius….cand te auzim si pe tine cantand?:)))

 8. Raul Jipa spune

  cand o mosteni si el talentu de la mine!!! :)))))

 9. Borta Marius spune

  :)))

 10. Laura-Madalina Enache spune

  Felicitari pentru ca iti urmezi visul! Succes!:)

 11. Andreea Maria Prelipcean spune

  nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in antene 🙂 capul sus!

 12. Manghiuc Sandu spune

  Totul e pe bani si interese….. 🙁 , nu mai uit la porcaria asta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata