Breaking news

Pyroblast, trupa formată din patru tineri, face furori în România

loading...

Muzica este o artă şi poate deveni o terapie pentru noi, publicul. Pe scenele din România a pătruns recent o trupă alcătuită din patru puşti cu vârste de până în 15 ani, care chiar fac muzică.

trupa copiiCristian Robe zis şi Mexicanu ”Carlos” ( lider şi solist vocal şi chitarist ritm), Bogdan Tăbârcă zis Bodo (toboşar), Paul Craiu (chitarist solo) şi Petru Aldea (basist de elită) sunt cei patru fantastici ai trupei Pyroblast care iubesc muzica thrash metal.

“Eram în clasa a-7-a, voiam să îmi fac o trupa pentru corul muzical al şcolii. Îmi trebuia un basist, aşa că mi-am convins un coleg să accepte provocarea mea de a face parte dintr-o trupă muzicală. La început ne-am numit “Nata” şi ne-am inspirit din opera Baltagul, dar ulterior ne-am gândit să ne punem amprenta în această formaţie şi am numit-o Pyroblast. Ideea ne-a venit de la jocurile pe calculator. Suntem pasionaţi de aceste jocuri, iar acolo Pyroblast este o abilitatea a eroilor, o bombă de foc. Ne-am gândit că asta ne defineşte cel mai bine. Eram la început de drum, plini de energie asemeni pyroblastului – o explozie de foc şi energie”, a povestit Cristian Robe, cel care a pus bazele acestei formaţii.

La 15 ani copiii minune ai acestui gen muzical îşi compun singuri piesele. Se inspiră din subiectele ce ţin prima pagină a ziarelor şi deschid jurnalele de ştiri.

“Piesa – Dangerous nation – are că subiect atacurile teroriste şi primirea refugiaţilor. Piesă este un rezumat al ţărilor care acceptă să primească pe teritorul sau imigranţi şi apoi se plâng de comportamentul acestora”, a spus Robe.

Trupa a luat naştere încă de acum 2 ani, dar în formula actuală activează doar de 6 luni. Au 5 piese proprii şi cânta cover-uri ale formaţiilor pe care le apreciază, fie acestea cunoscute sau mai puţin cunoscute.

“De regulă eu compun piesele şi apoi vin să le prezint băieţilor pentru a-şi da şi ei cu părerea. Când este cazul mai schimbăm câte ceva ba la versuri, ba la muzică. Mă inspir din tot ceea ce văd şi citesc, iar majoritatea pieselor le-am compus în cadă. Acolo sunt cel mai relaxat şi parcă “curg” versurile pieselor noastre. Imediat cum îmi vine o idee, ies repede din cadă, mă duc la laptop şi scriu tot ce îmi trece prin cap, apoi iar revin şi uite aşa am reuşit să compun până acum 5 piese. Dacă aş avea ocazia să concertez lângă o trupa pe care o admir , aş vrea să fiu pe scenă alături de Havok, din Colorado. Asemeni nouă, şi ei au început de la 14 ani şi încet încet au evoluat”, ne-a povestit liderul trupei.

“Dacă aş avea ocazia aş cânta în deschiderea unui concert al celor de la Parkway Drive. Este o formaţie din Australia, nu prea au legătură cu stilul nostru, dar am inclus anumite părţi de la ei în muzica noastră”, a dezvăluit toboşarul trupei, Bodo.

De asemenea, Bodo este primul toboşar al formaţiei. Băieţii l-au întâlnit pe Bodo la cursurile de spaniolă, iar de aici şi până la a face parte din trupa Pyroblast a fost doar un pas.

“Eu aş vrea să concertez alături de Children of bodom pentru că par oameni de treabă” a spus chitaristul trupei, Paul Craiu, cel mai nou membru al trupei.

”Eu aş vrea să cânt în deschidere la Testament pentru că sunt cei mai buni la ora actuală şi trebuie să recunosc că m-au inspirat foarte mult şi mă fac să cant mai mult”, a precizat unul dintre cei mai buni băsişti de vârsta lui, Petru Aldea.

Au cinci piese până în acest moment dintre care doar 3 sunt înregistrate şi urcate pe Internat, iar în această vara pregătesc două surprize pentru fanii Pyroblast.

De asemena, pregătim un turneu în ţară în câteva oraşe precum Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Jiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa, alături de o trupă de Melodic Death Metal, Recursive Delusion”, a mai dezvăluit liderul trupei.

La sfârşitul săptămânii trecute Pyroblast a susţinut un concert într-un club din Regie. A fost concertul cu numărul 4 din cariera celor patru puşti care au rupt norii în materie de trash metal.

“Atunci când urcăm pe scenă uităm totul şi când toată lumea se uită la noi simţim că suntem într-o zona de concert, ne simţim incredibil, suntem noi înşine. De fiecare dată, oamenii care au venit să ne vadă ne-au surprins pentru că ştiau versurile şi cântau cu noi. Publicul face totul la fiecare concert. Publicul cânta cu noi şi asta este o realizare a noastră şi a muncii noastre. Pentru acest concert cu numărul 5 am avut ceva emoţii mai mari pentru că era anunţat din noiembrie. Toate celelalte au venit pe parcurs şi ne-am adaptat”, au povestit pustii.

Rugați să se descrie în patru cuvinte, fără să stea pe gânduri au spus: Energie, Agresivitate, Mexic şi Viteză definesc ceea ce înseamnă Pyroblast în momentul de faţă.

Am avut de-a lungul timpului diferite situaţii. Ba probleme tehnice, ba am uitat versurile pentru câteva secunde, dar de fiecare dată am continuat şi am dat impresia că aşa era în programul nostru artistic. Suntem motivaţi să muncim cât mai mult şi indiferent dacă greşim mergem mai departe şi învăţăm că pe viitor să încercăm să nu mai ajungem în acele situaţii. Unde ne vedem peste 5 ani? Cred că asta depinde foarte mult şi de oamenii care ne promovează şi au încredere în puterea şi talentul nostru. Dacă evoluăm că şi până acum, am vrea să ajungem să cântăm la un turneu European sau chiar în deschiderea unei trupe de renume”, au conchis membrii trupei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata