Breaking news

Paula Seling și Ovi se joacă astă seară cu focul la Oslo pentru calificarea în finala Eurovision

loading...

Emoții pentru reprezențanții României la Eurovision. Astă seară de la ora 22.00 vor concura în ce-a dea doua semifinală a concursului Eurovision  pentru a se califica în marea finală de sâmbătă 29 mai.

paulasioviSemifinala va fi transmisă în direct de  TVR 1 și TVR Internațional, de la ora 22.00. pentru a se califica în finala de sâmbătă, reprezentanții României trebuie să se numere printre cele 10 țări câștigătoare din cele 17 ţări care participă în semifinala a doua. Conform specialiștilor Eurovision, cea de-a doua semifinală  este considerată a fi una dintre cele mai dure din ultimii ani.

Într-o sală pe jumătate goală, ocupată doar de 10.000 de oameni, prima semifinală s-a desfăşurat marţi seara într-un stil mai puţin impunător decât era de aşteptat. Spectacolul în sine ar fi putut să fie mai grandios, este părerea majorităţii presei prezente la Oslo.

Potrivit regulamentului concursului, în semifinala din această seară au drept de vot telespectatorii din cele 17 ţări participante, dar şi cei din două state calificate direct în finală: Norvegia şi Marea Britanie (Spania, Franţa şi Germania au votat în prima semifinală).

Telespectatorii din România nu pot vota pentru Paula Seling şi Ovi. Telespectatorii români din străinătate îi pot vota pe reprezentanţii noştri sunând sau trimiţând un SMS la numerele de telefon afişate de televiziunea publică din ţara respectivă. La votul publicului (50%) se va adăuga şi votul unui juriu de specialitate (50 %).

Dacă până anul trecut telespectatorii puteau vota doar timp de 15 minute după încheierea concursului, începând cu acest an televotingul se va desfăşura pe toată durata concursului, dar şi după. Publicul poate vota de la prima piesă până la ultima, dar şi încă 15 minute după încheierea show-ului. De pe acelaşi număr de telefon se poate vota de maximum 20 de ori pentru acelaşi concurent sau pentru concurenţi diferiţi. Cei zece finalişti vor fi anunţaţi aleatoriu şi nu în ordinea punctajului obţinut.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata