Breaking news

Moldova, Azerbadjan și România favorite la câștigarea Eurovisionului

loading...

Astăzi de la ora 22,00, în direct pe TVR1 și TVR Internațional începe finala concursului internațional Eurovision 2010, din capitala Norvegiei, Oslo.

moldovaeurovisionRedactia exclusivnews.ro a ascultat fiecare dintre cele 25 de piese finaliste și a stabilit ierarhia posibilă în finala de astă seară. Republica Moldova, Azerbadjan și România sunt favorite la câștigarea trofeului Eurovision 2010, conform analizei realizate de exclusivNEWS.ro. Principalele criterii care au stat la baza analizei pieselor din finală sunt compoziția, vocea interpetului/interpreților dar și show-ul de pe  scena Eurovision.

Republica Moldova – Are prima șansă în câștigarea Eurovisionului întrucât piesa Run Away, interpretată de Sunstroke Project şi Olia Tira este ritmată, antrenantă, are bit, este fresh, și este susținută de două voci bune. Solistul trupei Sunstroke Project are un timbru vocal mai deosebit care dă culoare piesei. Show-ul  de pe scenă, original și bine regizat, susține foarte bine piesa. Moldovenii vin cu ceva nou și interesant la Eurovision și au toate ingredientele necesare să câștige trofeul.

Azerbadjan – Safura vine cu o piesă bună, bine interpretată, bine orchestrată, cu un show interesant pe scenă, dar parcă îi lipsește ceva pentru a câștiga Eurovisionul.

România – Piesă ritmată, voci bune, show static pe scenă, ceea ce o trage mult în jos. Piesa este drăguță, ușor de reținut și are șanse să facă o figură bună în finala de astă seară. Pianul dublu și transparent poate fi o noutate care să atragă și să aducă puncte României.

Islanda – Piesă super ritmată dublată de o voce fantastică, piesa este în stil Eurovision, ușor de reținut, care îi atrage atenția imediat, se bate pentru trofeu. Swow-ul este punctul slab, unul prea cuminte și simplist.

Armenia – Piesă caldă, ușor ritmată, o voce plăcută, interpreta frumoasă, shwo-ul inedit, cu o piersică, iar influențele din folclorul armenesc nu fac decât să crească calitatea piesei.

Danemarca – Piesă de duet, clasică, ritmată, parcă prea inspirat stilul piesei. Este plăcută, drăguțică dar nimic mai mult.

Serbia – Sârbii cântă în limba lor, o piesă cu influențe din folclorul sârbesc compusă în stilul inegalabil a lui Goran Bregovich. Piesa este o pată de culoare în finala de astă seară și cu siguranță va face o figură bună și va aduna puncte mai ales de la țările din spațiul ex-iugoslav.

Georgia – Interpretă drăguță, voce bună, piesă tristă, show neinteresant, nu rupe gura târgului cu nimic, este o piesă bună per ansamblu dar nu are șanse să câștige trofeul.

Grecia – Piesă in stil grecesc, drăguță, ritmată, cu influențe din folclorul grecesc, dar fără potențial de a câștiga.

Irlanda – Interpreta a mai câștigat odată Eurovisionul pentru Irlanda, acum își încearcă iar norocul, vine cu o piesă tristă, are voce bună, dar nu mai e de actualitate genul muzical al piesei.

Turcia – Piesă rock cu ceva influențe pop pe acolo, o combinație interesantă dar nu impresionează prin nimic deosebit. Este o piesă de pluton nu are șanse la trofeu.

Cipru – Piesă dance, ritmată, drăguțică, ușor de reținut referenul, piesă de o vară și nimic mai mult.

Albania – Voce puternic, piesă ritmată, drăguțică, cu ceva show lipsă, neimpresionant, la fel o piesă de pluton, fără potențial.

Norvegia – S-au gândit că e de ajuns o ediție de Eurovision găzduită, așa că au trimis un bărbat cu o voce bună care să mai jelească un pic pe scenă, doar doar nu o primi prea multe voturi. Voce bună, puternică, piesă prea tristă, prea lentă pentru un show tv.

Anglia – Piesă ușurică, drăguțică, dance de club, de o vară, 100% comercială, fără a impresiona cu ceva.

Israel – Un bărbat adevărat, cu o voce bună care cântă în limba lui, jelește la greu, mai și zâmbește, dar nu pricep o iotă din ce spune acolo. În rest, fără show, fără spectacol, doar el și vocea lui.

Spania – Piesă de clown, de grădiniță, care mă face să râd, dar nimic mai mult. Slabă compoziția, au greșit festivalul.

Franța – Probabil că intuiau că în 2016 vor găzdui Campionatul European și au zis să se antreneze de pe acum cu imnul. Piesă de vară, de paljă, de discotecă nici vorbă de Eurovision.

Ucraina – O domnișorică, singură singurică, cu o voce groasă și puternică și o piesă prost aleasă.

Germania – O glumă proastă, probabil că s-au gândit să trimită cea mai jaf piesă în acest an. Vai de capul lor. Păcat că au compozitori valoroși în Germania.

Bosnia&Herțegovina – Au ajuns în finală grație votului de culise. Piesa nu merita să se califice, neinteresantă, slabă.

Portugalia – Pop&R&B de toate ca să iasă ceva, și mai cântă și în protugheză. Slăbuță compoziția, interpretarea bunicică, fata are voce, dar parcă era bine să vină cu altă piesă.

Belarus – Și-au pus aripi de fluturi și au aterizat direct în finală. Păcat, piesă care nu spune nimic, neinteresantă. Slabă din toate punctele de vedere.

Rusia – Au cam dato-n bară  de data asta, o piesă mediocră, o compoziție stranie, interpetarea ciudată, un mormăit pe scenă a unui arhitect. Au rămas în criză de interpreți profesioniști rșii?

Belgia – Una bucată belgian și cu a lui chitară. Fără show, fără artificii, doar el cu vocea și zdrăncănitul de chitară. Penibil, piesă jalnică, nu avea ce să caute în finală, a greșit festivalul.

Însă acest clasament este puțin probabil să devină realitate, întrucât în joc sunt și alte criterii decât cele muzicale, cum ar fi subiectivismul, votul între vecini, ideea cum că Moldova sau România nu ar putea organiza Eurovisionul s.a.m.d.

Clasamentul final – Eurovision 2010- varianta exclusivNEWS.ro

 1. Republica Moldova
 2. Azerbadjan
 3. România
 4. Islanda
 5. Armenia
 6. Danemarca
 7. Serbia
 8. Georgia
 9. Grecia
 10. Irlanda
 11. Turcia
 12. Cipru
 13. Albania
 14. Norvegia
 15. Anglia
 16. Israel
 17. Spania
 18. Franța
 19. Ucraina
 20. Germania
 21. Bosnia&Herțegovina
 22. Portugalia
 23. Belarus
 24. Rusia
 25. Belgia
loading...
3 Comentarii
 1. eu spune

  Eurovision este un concurs de creatie si se presupune ca ar trebui sa intre in competitie melodii cat mai variate. Tu ai catalogat ca reusite melodii destul de similare ca stil, in schimb cele mai originale ti s-au parut cam praf. Piesa Germaniei nu este nici pe departe asa de proasta, poate nu va castiga, dar aprecierea ta este nemeritata. Idem pentru Ucraina, o piesa dificil de interpretat, solista se straduieste cam tare.

 2. fefe spune

  romania nici macar nu va prinde primele 5 si u spui k e favorita?? p c lume traiesti u?

 3. fefe spune

  la belgia ai zis k e penibil…..dar se va clasa mai bine ca romania…ca si serbia de altfel…..nu vei fi nici makr pe aproape cu clasamentul tau

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata