Breaking news

Leontina Văduva și Medeea Marinescu au strălucit la Ateneu în recitalul “Verdi-Wagner: Corespondețe”

loading...

După doi ani de pauză, soprana Leontina Văduva a revenit în fața publicului din România, într-un recital omagial de excepție, alături de actrița  Medeea Marinescu, pianistul Masakatsu Nakano şi prezentatorul Marius Constantinescu.

leontina si medeeaAteneul Român a găzduit duminică seară recitalul omagial “Verdi-Wagner: Corespondețe”, susținut de celebra soprană Leontina Văduva, alături de Medeea Marinescu, pianistul Masakatsu NAKANO şi prezentatorul Marius Constantinescu.

Emoționată de faptul că a avut din nou prilejul să cânte după mulți ani, pe scena Ateneului Român, dar și în fața publicului din România și a mamei sale, Maria Ciobanu, soprana Leontina Văduva a strălucit în recitalul omagial.

Cred că sunt numai doi ani de când am cântat ultima dată în România, iar pe scena Ateneului nu am mai cântat de o bună bucată de vreme. Ca de obicei, am fost emoționată pentru că a fost mama a fost în public dar și mulți amici, prieteni. În primul rând este publicul român care întotdeauna mă emoționează. Să cânt pentru ai mei, pentru cei dragi, este o încercare enormă. Vrem să fim cât mai perfecți și încercăm să facem totul să fie totul cât mai bine. Sigur că emoția ne prinde profund. Bineînțeles că de fiecare dată ne-am dorit mai mult, perfecțiunea este o invenție umană, perfecțiunea nu există, încercăm să ne propunem să fie și mai bine”, a declarat Leontina Văduva pentru exclusivNEWS.ro.

Actrița Medeea Marinescu a făcut un tur de forță pentru a putea fi prezentă pe scena Ateneului alături de Leontina Văduva. Deși nu a dormit de 24 de ore, Medeea Marinescu a fost impecabilă.

Cu Leontina Văduva nu m-am întâlnit până acum. Mi s-a părut onorant în primul rând să particip la acest proiect, pentru că Leontina Văduva este o vedetă. Mă incita așa, n-o știam ca tip de personalitate, n-o știam deloc, știu că  este histrionică, una dintre cele mai bune interprete de actorie în muzica de operă, și eram curioasă cum o să ne melajăm, mai ales că dânsa făcuse spectacolul la paris, și eu cumva trebuia să mă pliez pe un format existent deja, Dar am fost și emoționată, i-am și spus. Sunt și nedormită de 24 de ore pentru că am venit de la Lugano azi-noapte am plecat la Zürich de unde am luat avionul și am aterizat la prânz direct la repetiții. Așa că aveam emoții pentru că nu știam cât de în formă voi fi. Dar dincolo de asta, asta îmi place mie când sunt artiști adevărați, că la momentul întâlnirii noaste pe scenă, momentul Wagner, Leontina Văduva m-a emoționat foarte tare, și mi-au dat lacrimile. Mi-am dat seama că este o artistă nemaipomenită, transmite foarte multă emoție”, a declarat Medeea Marinescu pentru exclusivNEWS.ro.

Prezentă în public, Maria Ciobanu, mama sopranei Leontina Văduva, a declarat că a fost mai emoționată decât fiica ei care se afla pe scenă.

Mihai Stan, maestrul de ceremonii și omul vinovat de concertul de la Ateneu, a spus că șase luni a muncit la acest proiect și de trei săptămâni nu a dormit deloc bine, din dorința ca totul să iasă ca la carte.

Recitalul omagial “Verdi-Wagner: Corespondețe” a fost realizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, organizează, cu patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata