Breaking news

Leontina Văduva: Mă pregătesc să predau ștafeta tinerei generații

loading...

Celebra soprană română, Leontina Văduva, recunoscută pe plan internațional ca o mare voce, se pregătește să predea ștafeta tinerei generații de artiști din România și de peste hotare.

leontina vaduvaDupă concertul susținut duminică la Ateneul Român, Leontina Văduva a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, că în prezent se dedică mai mult pedagogiei cu gândul de a preda ștafeta tinerilor talentați pe care-i îndrumă prin intermediul cursurilor de Master Class.

M-am dedicat de ceva timp și pedagogiei, fac master class foarte mult și încerc să predau ștafeta. Profit de faptul că încă mai am voce și pot să exemplific. Pentru că aș spune cântul trăiește și prin mimetism, deci putem transmite foarte mult și prin mimetism nu doar prin explicații. Profit de toată experiența pe care am acumulat-o în decursul anilor pe scenă și transmit elevilor și încerc să le ușurez viața și să le dau mici trucuri care le pot fi de folos”, a declarat Leontina Văduva pentru exclusivNEWS.ro.

În prezent soprana Leontina Văduva predă Master Class la atât în România cât și în Franța.

”În prezent predau master class în Franța la L’École de Musique de Lausanne, dar și la Paris, la Arondismentul 17. În România am predat în acest an un master class la Galați. A fost un succes excepțional, mi-au venit foarte, foarte multe voci extraordinar de frumoase din toată țara, și am lucrat foarte bine împreună, cred că vom continua această serie de master class la Galați. Dacă sunt invitată în alte părți în țară, vin cu mare plăcere. Anul trecut am fost invitată și la Universitatea din Cluj. Avem voci extraordinar de frumoase, talente care deja se afirmă pe plan internațional pe scenele mari, sper că din ce în ce mai mult vor ieși și vor face carieră frumoasă”, a mai declarat Leontina Văduva.

Marea soprană care a strălucit pe marile scene ale lumii se bucură nespus când străinii o apreciează: îmi face mare plăcere să știu că oamenii apreciază cultura românească, și aș spune pregătirea oamenilor din România. Noi reprezentăm ca artiști, școala românească de cânt, școala românească de muzică, școala românească de teatru. Deci toți românii cei care sunt în artă și nu numai, dar și în alte domenii de activitate, reprezintă cu capul sus țara.

Leontina Văduva își va petrece cel mai probabil sărbătorile de iarnă în Elveția, alături de soț și fiul lor, pentru a se bucura în voie de zăpadă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata