Breaking news

Inis Neziri din Albania, a câştigat Cerbul de Aur 2018

loading...

exclusivNEWS.ro a avut dreptate în privinţa favoritului concursului internaţional de interpretare al Cerbului de Aur de la Braşov. Inis Neziri din Albania, a câştigat sâmbătă seară, trofeul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov. Albaneza în vârstă de doar 17 ani, a interpretat impecabil în limba română, piesa “Dau viaţa mea pentru o iubire”.

După două zile de concurs, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2018, şi-a desemnat câştigătorii. Din cei 18 concurenţi, 9 dintre ei au plecat acasă cu premii. Însă trofeul Cerbul de Aur 2018 a plecat în Albania.

Iată lista concurenţilor premiaţi în cadrul Galei celei de-a 18-a ediţii a Cerbului de Aur 2018:

Lidia Isac – Republica Moldova – Premiul TVR şi SRR

Olivier Kaye – Belgia – Premiul publicului

Ovidiu Anton România – Premiul Presei Festivalului

Raluca Blejușcă – România – Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti

Ryan O’Shaughnessy  – Irlanda – Premiul Municipiului Braşov

Damiano Borgi – Italia – Premiul Consiliului Judeţean Braşov

Kelly Joyce  – Franţa –  Locul III

Antonia Gigovska – Macedonia –  Locul II

Olivier Kaye – Belgia – Locul I

Inis Neziri – Albania – Trofeul Cerbul de Aur 2018

Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, înmânat de Luminiţa Dobrescu, artista din Albania va pleca acasă şi cu un premiu în valoare de 25 de mii de euro.

La conferinţa de presă de după Gală, Inis Neziri a delcarat presei că nu se aştepta să câştige trofeul concursului şi că în momentul în care i s-a spus să urce pe scenă pentru a i se înmâna premiul a crezut că cineva face o glumă. Este primul său festival internaţional pe care îl câştigă în carieră.

Vreau să mulțumesc Teleziunii Române pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al țării mele. Victoria din această seară, în fața unor concurenți atât de buni, este o experiență incredibilă. A fost o competiție extraordinară, un moment de răscruce în cariera mea. Dedic această victorie familiei și echipei mele”, a declarat artista albaneză, vizibil emoționată.

Olivier Kaye din Belgia, favoritul publicului, aplaudat la scenă deschisă atât în a doua seară de concurs cât şi în seara de gală, a fost singurul concurent care a plecat acasă cu două premii: Premiul Publicului şi Locul I.

Juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Suspansul a marcat show-ul din a patra seară a Festivalului, transmis in direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internațional și TVR HD . În prezența celor peste 5500 de spectatori din Piața Sfatului, alături de concurenți, pe scena Cerbului de Aur au urcat artiștii care au oferit recitalurile serii: Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams și Nicole Scherzinger, vedeta Galei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata