Breaking news

Iată cele 12 piese calificate în finala Eurovision România 2015 – VIDEO

loading...

După ascultarea melodiilor validate să participe la Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care intră în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România.

eurovision romania 2015Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision 2015 din 8 martie.

Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie chiar de vineri, 13 februarie, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producţie a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări. Prima apariţie televizată a artiştilor calificaţi în finala naţională este programată pentru duminică, 15 februarie, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ îi vor cunoaşte mai bine, în cadrul primei ediţii a emisiunii Eurovision România.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament.

În finala Selecţiei Naţionale  cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Iată cele 12 finaliste:

Alexa& Temişan („Chica latina”, compozitori: Mihai Alexandru / Alexa Niculae)

Băieţii („Dragoste în lanţuri”, compozitori: Mihai Postolache, Ştefan Adrian Marin, Liviu Vârciu, Marian Stavar)

Blue Noise („Love Won’t Run Away”, compozitori: Diana Moraru, Elena Moroşanu, Ana Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea)

CEJ („We Were In Love”, compozitori: Victor Thell, Aleena Gibson, Maria Smith)

Cristina Vasiu („Nowhere”, compozitori: Cristina Vasiu, Daniel Costache, Dan Andrei Deaconu)

Lara Lee („Superman”, compozitori: Robin Lynch, Niklas Olovson / Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez)

Luminiţa Anghel („A M illion Stars”, compozitori: Andrei Tudor / Cristian Faur)

Ovidiu Anton („Still Alive”, compozitori: Linda Persson, Ylva Persson, Peter Hageras)

Rodica Aculova („My Light”, compozitori: Ivan Aculov / Lidia Scarlat)

Super Trooper („Secret Place”, compozitori: Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Pavel Petricenco / Daniel Alexandrescu, Tudor Man, Pavel Petricenco)

Tudor Turcu („Save Us”, compozitor: Gabriel Huiban)

Voltaj („De la capăt”, compozitori: Gabriel Constantin, Călin Gavril Goia, Adrian Cristescu, Victor-Răzvan Alstani, Silviu-Marian Păduraru)

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata