Breaking news

A început Festivalul Internaţional de Canto “Hariclea Darclée”

loading...

Festivalul Internaţional de Canto “Hariclea Darclée”, a început marți,  27 iulie, la Brăila.

i4b9514b39fcbaEdiţia 2010 a festivalului este una aniversară, având în vedere că se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea Concursului Internaţional de Canto şi 150 de ani de la naşterea celebrei soprane Hariclea Darclée.

Festivalul-concurs se va desfăşura în perioada 27 iulie – 8 august 2010, la Brăila. Anul acesta sunt înscrişi 185 de concurenţi din 27 de ţări din întreaga lume. Participă 81 de interpreţi din România, 28 din Republica Moldova şi alţi 76 din Italia, Spania, Germania, Austria, Franta, Polonia, Ucraina, Rusia, Georgia, Armenia, Finlanda, Grecia, Islanda, Israel, Letonia, Norvegia, Serbia, Turcia, Ungaria, Canada, Brazilia, Statele Unite, Coreea de Sud, Australia şi din China.

Pe 7 august va avea loc Marele Concert de pe Esplanada Dunarii cu laureaţii ediţiilor precedente ale Concursului Darclée, iar pe 8 august este programata Gala Laureaţilor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila.

Pentru a onora festivalul internațional, Banca Naţională a României a emits o Monedă Darclée ce va fi prezentată pentru prima oară în cadrul marelui Festival şi Concurs Internaţional de Canto de la Brăila.

Hariclea Darclée, născută pe 10 iunie 1860, la Brăila, într-o familie cu rădăcini elene, rămâne o voce legendară a operei internaţionale. Artista, înzestrată cu un talent deosebit, cu agilităţi remarcabile şi o tehnică rafinată, impresiona prin prezenţa scenică şi eleganţa interpretativă. De-a lungul carierei sale, compozitori europeni au scris capodopere ale operei special pentru Hariclea Darclée, între care “Tosca” de Puccini, “La Wally” de Catalani şi “Iris” de Mascagni.

Valentin Spînu

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata