Breaking news

Bucharest Music Film Festival începe sâmbată, 12 iunie, în Piața George Enescu

loading...

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a  festivalului d emuzică clasică în aer liber, Bucharest Music Film Festival 2010. Intalnirea cu acordurile muzicii clasice, cu dansul și cu opera, va avea loc între 12 și 20 iunie, în Piața George Enescu, în aceeași ambianță plăcută.

veranstaltung0Prima zi a festivalului de muzică clasică în aer liber din Piața ”George Enescu” debutează la ora 18.30 cu o lecție de dans, oferită de elevii Școlii de Dans Sportiv Mihai Petre. De la ora 19.00 orchestra vieneză Das Karussell prezintă un concert extraordinar interpretând compoziții ale lui Johann Strauss, sub bagheta celebrului dirijor și violinist Russell McGregor. Das Karussell este un ansamblu muzical austriac, în cadrul căruia barierele sunt depășite și convențiile schimbate pe rând. El adună contraste sociale și etnice. În ceea ce-i privește totul se învârte în jurul muzicii, totul se mișcă precum un carusel.

Prim solistul și dirijorul acestui concert este talentatul și carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să-i acompanieze și ”dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi și mulți alții.

De la orele 21.00, publicul va putea viziona înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena). Locația este deschisă între 11.00 și 23.00 în fiecare zi a manifestării iar accesul este gratuit.

Organizatorii acestei manifestări sunt: Primăria Municipiului București și ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata