Breaking news

Alexandru Tomescu, succes extraordinar la Seul

loading...

Alexandru Tomescu, cel mai apreciat violonist român, a revenit recent din Coreea de Sud unde a participat la o serie de evenimente în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei pentru cultura Coreeană.

alexandru tomescu - seulVizita violonistului la Seul a început cu un recital organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României de către Ambasada Română la Seul. Diplomaţi din peste 20 de ţări au aplaudat recitalul violonistului care a interpretat cu această ocazie lucrări de Johann Sebastian Bach, George Enescu şi Niccolò Paganini.

Alexandru Tomescu a fost invitat de Orchestra Radioteleviziunii Coreene (KBS Symphony Orchestra) să susţină un concert sub bagheta dirijorului canadian Mark Gibson.

Violonistul a interpretat cu această ocazie selecţiuni din „Anotimpurile” de Astor Piazzolla şi Fantezia „Carmen” de Pablo de Sarasate. Toate acestea au fost însoţite de interviuri pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea din Coreea de Sud.

Proiectul a pornit la iniţiativa Excelenţei Sale, Im Han-taek, Ambasador al Coreei de Sud la Bucureşti şi a fost coordonat de Ministerul Afacerilor Extrene din Coreea.

Acesta au inclus concerte, recitaluri şi cursuri de măiestrie, dar şi întâlniri cu oficialităţi ale lumii diplomatice de la Seul, precum şi interviuri pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea din Coreea de Sud.

Ziarul “The Korea Times” nota: „Interpretarea fascinantă a violonistului român, precum şi fluenţa sa în limba coreeană au smuls publicului ropote de aplauze.”.

Alexandru Tomescu a fost desemnat Ambasador al Bunăvoinţei în 2011, de către Guvernul Sud-Coreean prin Ambasada acestei ţări la Bucureşti.

Titlul i s-a acordat muzicianului în semn de apreciere pentru pasiunea care îl leagă de această cultură, pasiune pe care a manifestat-o în diferite rânduri – atât în interviuri, cât şi în alte ocazii.

Alexandru Tomescu vorbeşte fluent limba coreeană pe care a învăţat-o de asemenea din pasiune pentru cultura ţării asiatice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata