Breaking news

Vlad Păunescu, invitatul Marinei Constantinescu, la Nocturne de la TVR

loading...

Directorul şi fondatorul Castel Film, Vlad Păunescu, este invitatul Marinei Constantinescu, această seară la Nocturne de la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro.

vlad paunescu - nocturneEu nu m-am considerat niciodată un om de afaceri. Mi-aş dori să cred că am rămas un cineast„, aşa îşi începe invitatul Marinei Constantinescu din această seară prezentarea.

Înainte de a fi proprietarul unei case de film româneşti de prestigiu, Vlad Păunescu este director de imagine. A lucrat 10 ani ca operator de film.

De anii precursori Revoluţiei nu-şi aminteşte aşa cum majoritatea oamenilor o face: Pentru mine nu a fost greu în perioada comunistă, cred că m-am detaşat cu neobrăzare de tot sistemul.

Şi tot invitatul Marinei Constantinescu îşi mai aminteşte legat de acea perioadă: În anii comunismului, am condus maşina în ziua în care nu aveau voie decât cei cu număr de înmatriculare par, să spunem. Dar eu am condus până la spital, pentru că băiatul meu se tăiase la mână.

Tot atunci lucra bijuterii în aur şi argint. Şi îi mergea foarte bine. Şi nu se sfieşte azi să recunoască faptul că s-a descurcat.

Povestea Castel Film a început după 1989.

Castel Film este un studio care a pornit de la zero. Era o mlaştina acolo. Am cumpărat din Italia un echipament îngrozitor de vechi. Azi, studioul are multe platouri de filmare, multe decoruri etc“, povesteşte Vlad Păunescu.

Invitatul Marinei Constantinescu îşi mai aduce aminte cu plăcere de studenţie, chiar dacă a fost exmatriculat în timpul ei: Am fost exmatriculat trei zile din facultate pentru că m-au prins în sala de montaj noaptea”. Iar la liceu, a fost mai mult decât atât: „În liceu, spre deosebire de studenţie, nu mi-am respectat profesorii. I-am urât. Am rămas doi ani repetent, la latina şi la geografie. 

Despre relaţia cineastului cu regizorul Lucian Pintilie, despre filme şi producţia de filme, aflaţi în Nocturnele din această seară, de la ora 24.00, de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata