Breaking news

Victor Ciutacu a demisionat de la Antena 3 și se va muta la România TV

loading...

Transferul anului în televiziune. Antena 3 primește o lovitură puternică din partea România TV. Victor Ciutacu a anunțat luni, pe blogul personal că a demisionat din Trustul Intact, fără scandal, și că se va transfera la România TV.

victor ciutacuAntena 3 rămâne fără Victor Ciutacu și ale lui ”Vorbe Grele”. Printr-o postare pe blogul personal  Victor Ciutacu a dat vestea cea mare: demisia de la Mogulul Voiculescu. Moderatorul spune în postare că nu a plecat cu scandal de la Antena 3.

Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva… Sigur, cea mai la îndemână e teoria conspiraţiei. O să vă dezamăgesc. Nu e nici un scandal. Şi, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce să fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră şi atât. Căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea”, a scris Victor Ciutacu pe blogul personal.

Victor Ciutacu și-a continuat postarea precizând că îi e foarte greu să scrie aceste rânduri și că a ajuns în Trustul Intact în anul 2004: direct dintr-o structură guvernamentală, fără să mă paraşuteze nimeni. Aveam un nume suficient de rezonant în mica şi meschina noastră lume încât să nu fie nevoie să mai dau probe de talent şi competenţă. Am ajuns la Jurnalul Naţional, aflat într-o senzaţională efervescenţă. Masa era cumva întinsă, n-am ridicat pietroaie pe munţi. Ziarul a ajus (şi cu mine acolo, e o realitate) lider al pieţei şi acolo a rămas. Între timp, presa scrisă s-a prăbuşit. Probabil voi scrie şi pe tema asta, dar nu acum. Acum e despre mine. Am parcurs, în ani, la JN, toate treptele de la senior editor la redactor-şef. Nu cred că-i necesar un rezumat al activităţii mele. Cine vrea vede.

Cât privește emisiunea pe care o realiza la Antena 3, Ciutacu se laută și spune că: Am crescut şi consacrat un brand, Vorbe grele. Am participat, atât cât m-a dus pe mine priceperea, la creşterea Antenei 3 până la statutul de astăzi, de lider detaşat al pieţei televiziunilor de ştiri.

Despre relația lui cu patronatul Intact, jurnalistul spune că ”a fost aceea de distanţă politicoasă”.

În aceeși postare, Victor Ciutacu dezvăluie și unde va merge de azi înainte: Puteam pleca-n politică, pe un loc călduţ. Aveam şi o scuză la îndemână. N-am făcut-o, deşi am avut oportunităţi. Pentru că nu-i lumea mea. Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. Mă voi vedea zilnic şi cu oameni care mă detestă. Nu mă interesează. Am mai făcut-o când am ajuns în APAPS. Nu mă intimidează nici prezumtivele reacţii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios. E oportunitatea mea, e riscul meu, e decizia mea…

Demisia lui Victor Ciutacu a fost motiv de sărbătoare și Breaking News pentru România TV, care a îngălbenit de îndată ecranul titrând cu litere de-o șchioapă: Transferul Anului în Televiziune.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata