Breaking news

Vânzarea Prima TV, analizată de Consiliul Concurenței

loading...

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care SC Graffiti Red SRL, controlată de către Cristian Burci, preia controlul asupra SC SBS Broadcasting Media SRL şi SC Prime Time Productions SRL.

prima tvPrima TV revine la primul proprietar, Cristi Burci, la nouă ani de când a vândut televiziunea către compania SC SBS Broadcasting Media SRL. Proprietarul Adevărul Holding şi reprezentanţii Prima TV au semnat în 19 decembrie 2013, actele.

Însă pentru ca operațiunea de vânzare să fie parafată, Consiliul Concurenței trebuie să-și dea acordul.

Companiile implicate în această operaţiune oferă servicii de reprezentare media, servicii de creaţie, producţie şi promovare publicitară, servicii de relaţii publice, servicii cercetare şi studii de piaţă, editare şi comercializare ziare şi reviste, editare şi comercializare cărţi, DVD-uri şi inserturi, comercializare spaţii publicitare, servicii tipografice pentru terţi, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fără plată, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune. S.C. SBS Broadcasting Media S.R.L deţine licenţa postului de televiziune „Prima TV” . Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice”, se precizează în comunicatul de presă al Consiliului Concurenței, remis exclusivNEWS.ro.

O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune de concentrare economicǎ urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ.

Consiliul Concurentei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la terţi (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate), în legǎturǎ cu aceastǎ concentrare economicǎ.

Prima TV a fost lansată de Cristian Burci, în urmă cu 16 ani, pe licenţa postului Amerom.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata