Breaking news

Vahide Percin Gordum, noua Hurrem în serialul Suleyman Magnificul

loading...

Hurrem, soția celebrului sultan turc, din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, va fi interpretată de o nouă actriță Vahide Percin Gordum. 

Vahide Percin Gordum - HurremVahide Percin fost aleasă de către productatorii serialului pentru a interpreta varianta vârstnică a Sultanei Hurrem, din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, iar acest rol a reprezentat, pentru apreciată actriţa, o adevărată provocare. Propunerea de a interpreta rolul uneia dintre cele mai îndrăgite şi însemnate Sultane ale Imperiului Otoman a venit că o confirmare a talentului şi aprecierii actoriceşti de care se bucură Vahide Percin în Turcia şi nu numai.

Sultana, cu 15 ani mai în vârstă, este acum înfăţişată publicului drept una cu preocupări intelectuale. Hurrem apare mai înţeleaptă, mai preocupată de cultură şi mai sofisticată. Sultanul Suleyman va vedea în ea un confident exact că pe vremea când stătea de vorba cu pargalezul Ibrahim.

Vahide este una dintre cele mai titrate actriţe din Turcia. “Nouă Hurrem” s-a născut în Izmir, în ziua de 13 iunie 1965, într-o familie de imigranţi greci.
Actriţa a avut parte de o copilărie fericită, chiar dacă familia ei ducea o viaţă modestă; tatăl ei fiind şofer de camion, iar mama casnică. Deşi a fost crescută după dogmele culturii greceşti, Vahide se simte mai mult turcoaică decât grecoaică, aşa cum mărturisea într-un interviu apărut în presă turcă.

Crescând în Turcia, mă simt mai mult turcoaică decât grecoaică. Când strămoşii mei au plecat din Grecia, s-au convertit la islamism şi poate de aceea simt că aparţin mai mult Turciei. Însă am fost în Grecia şi mă leagă o emoţie puternică de această ţară datorită originii mele“, a spus Vahide.

Vahide s-a simţit atrasă de cinematografie de la o vârstă fragedă şi, deşi simţea că cinematografia este calea pe care trebuie să o urmeze, Vahide, o fire retrasă, nu credea că va putea deveni actriţa. În liceu a studiat grafică şi apoi a mers la Facultatea de Ştiinţe Economice. A urmat apoi cursurile Universităţii 9 Septembrie, Facultatea de Arte Frumoase, Secţia Teatru, unde a terminat că şefa de promoţie. După terminarea facultăţii s-a mutat la Ankara.

Apoi a acceptat oferta Teatrului Naţional din Adana şi s-a mutat acolo. Deşi înălţimea să, de 1, 78 m, a constituit o problema şi mulţi producători nu au vrut să o accepte în serialele lor, Vahide i-a cucerit pe toţi cu talentul sau actoricesc. Premiile pe care le-a obţinut de-a lungul carierei vin să confirme aprecierile din partea criticilor de film.

La vârstă de 26 de ani, Vahide se căsătoreşte cu actorul Altan Gordum şi împreună au o fiica, pe Alize. Cei doi soţi au fost căsătoriţi timp de 22 de ani, iar în anul 2013 au divorţat pe cale amiabilă, dar am rămas buni prieteni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata