Breaking news

Unirea TV, la un pas de lansare în Republica Moldova

loading...

Proiectul media Unirea TV, primul furnizor de conținut audio-vizual unionist din Republica Moldova, este aproape de a fi lansat!

lansare-unirea tvMesajul unioniștilor va ajunge pe micile ecrane din stânga Prutului începând cu 31 august, Ziua Limbii Române, dacă vor fi strânse sumele necesare de bani pentru funcționarea studioului din București și din Chișinău, precum și pentru susținerea lunară a emisiei de pe cele două maluri ale Prutului. Proiectul mediatic se finanțează exclusiv din donații și voluntariat.

Astfel, organizațiile civice care militează pentru ReUnire lansează un apel către toți românii interesați de problematica Republicii Moldova: să contribuie la demararea Unirea TV prin donații necesare mijloacelor de producție și interconectării celor două spații mediatice.

A mai rămas puțin până la realizarea acestui proiect atât de important pentru România și Republica Moldova. Prin intermediul proiectului Unirea TV vom ajunge în casele tuturor celor văduviți de informație corectă și obiectivă. Vom echilibra spațiul mediatic dominat de posturi radio și TV din Rusia și canale de televiziune controlate politic. Pentru asta avem nevoie de un ultim sprijin, avem nevoie de implicarea fiecăruia, acum, pentru audiovizualul de mâine”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Spațiul mediatic din Republica Moldova este preponderent în limba rusă (aproximativ 80%), deși în Republica Moldova (fără regiunea transnistreană) trăiesc 80% etnici români, conform recensământului din 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata