Breaking news

TVR transmite și în acest an festivalul Mamaia Copiilor

loading...

TVR 3 transmite în direct, de joi până duminică (5-8 iulie), cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor”. Cele mai importante seri din concurs, cele de sâmbătă şi de duminică, vor fi transmise în direct şi pe TVR 1. Ca în fiecare an, festivalul cuprinde două concursuri – cel de interpretare şi cel de creaţie.

Una dintre noutăţile acestei ediţii a festivalului Mamaia Copiilor, o reprezintă „Premiul de popularitate”, desemnat prin votul telespectatorilor. Aceştia îşi pot vota favoriţii trimiţând un SMS la 1381 (tarif 0,5€, TVA inclus, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă), care să conţină numărul de intrare în concurs (de la 01 la 70) a interpreţilor preferaţi. Startul votului se dă joi, la ora 20.10, imediat după inceperea Festivalului, publicul putând să-şi exprime opţiunile până duminică, 8 iulie, la ora 12.00. „Premiul de popularitate” va fi câştigat de interpretul care va primi cele mai multe voturi din partea telespectatorilor.

La concursul de interpretare vom vedea interpreţi individuali, împărţiţi la această ediţie în patru grupe de vârstă – pentru prima oară, grupa de 16-18 ani poate concura la Festivalul Mamaia Copiilor destinat interpreţilor adulţi – dar şi grupuri, împărţite în două categorii, în funcţie de numărul de membri (3-5 membri, respectiv 6-20 de membri). Prezentatorii evenimentului sunt deja consacraţii Alexandra Ruge şi Andi Jugănaru, cărora li se alătură Iasmina Saraj, cunoscută publicului TVR de la emisiunea Televiziunea copiilor, realizată de Titus Munteanu.

Ediţia din acest an va aduce în faţa publicului, pe lângă concursul propriu-zis, şi câteva momente speciale ale unor trupe de copii dansatori care au obţinut premii importante la competiţii internaţionale: trio-ul de step Bim Bam Bum, care a adus acasă medalia de aur, la categoria „Mini” de la Campionatul Mondial de Dans ESDU 2012 (ESDU DANCESTAR World Dance Masters 2012), organizat de European Dance Union în Croaţia; trupa Bim Bam Step, care a obţinut locul al doilea, în acelaşi campionat, la categoria „Copii”; trupa de balet ATTITUDine, proaspăt întoarsă de la Dance World Cup 2012, organizată în Austria; prologul şi finalul Festivalului, precum şi cea mai mare parte a ilustraţiilor coregrafice ale pieselor din concurs aparţin trupei de dans Dinamic, ocupanta primului loc la ESDU 2012, secţiunea „Dansuri tradiţionale”.

 

 


 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata