Breaking news

TVR lansează în martie, emisiunea ”Curaj la feminin”

loading...

Primăvara debutează cu poveşti despre femei cu meserii periculoase, care sunt deschizătoare de drumuri în domenii destinate bărbaţilor. În prima ediţie o întâlnim pe Simona Maierean, pilot militar de supersonic. Duminică, 8 martie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

simona-maiereanSub numele Curaj la feminin, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări o serie de reportaje despre femei cu meserii periculoase, care zilnic iau decizii definitive în domenii grele şi preponderent masculine. Prima ediţie din această serie se difuzează duminică, 8 martie, de la ora 15.40, la TVR 1 şi TVR+, iar protagonista ei este Simona Maierean, singura femeie din România care a zburat peste viteza sunetului, pilotând un avion Mig 21 Lancer.

Femeile prezentate în seria Curaj la feminin nu consideră că ar putea exista vreo piedică în calea performanţei, mai ales dacă activează într-un domeniu pe care îl stăpânesc bine. Sunt femei care au ales să se impună în zone în care întâlnim bărbaţi, ca de exemplu: prima româncă pilot pe supersonic,  prima femeie în Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Sniper de elită sau femei care au ales meserii curajoase, cum ar fi comandant secund pe navă, mecanic de tren sau paraşutist. Sunt meserii „la genul masculin” care vor avea, pe măsură ce ponderea doamnelor în domeniile respective creşte, şi amprenta feminină.

Căpitanului Simona Maierean, pilot militar, i se mai spune „Supersonica”, fiindcă a fost pilot de vânătoare şi este singura femeie din România care a zburat peste viteza sunetului. A uimit atunci o ţară întreagă. Avea doar 24 de ani.

„Lumea aviaţiei şi mediul acesta în care am lucrat m-au făcut să văd viaţa în culori chiar şi atunci când poate erau doar alb şi negru”, spune Simona Maierean.

Zboară la sute de metri înălţime şi are sute de ore de de antrenament. Meseria ei este riscul. Pentru ea, imposibilul devine posibil şi, indiferent de vreme, este pregătită să îndeplinească orice misiune. Simona Maierean îşi continuă astăzi cariera de pilot militar, însă pe alt avion: Spartan C 27 J. Cum a ajuns pilot, prin ce experienţe a trecut şi ce avioane a condus până acum, dar mai ales cum vede viaţa căpitanul Maierean, aflăm duminică, 8 martie, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro, în prima ediţie Curaj la feminin. Emisiunea este preluată şi pe TVR HD, tot duminică, 8 martie, de la ora 20.00.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata