Breaking news

TVR la un pas de a pierde contratul cu Compania NBC Universal

loading...

Televiziunea Română se află într-o situație delicată, ca urmare a interimatului conducerii televiziunii publice. TVR este la un aps de a pierde contractul cu compania americană de televiziune NBC.

TVRAlexandru Sassu, directorul intermiar al SRTV,  a trimis o scrisoare urgentă către Senat, în care îi somează să clarfice rapid situația Televiziunii Române, întrucât este la un pas de a pierde contractul de colaborare cu NBC, ceea ce ar duce la imposibilitatea difuzării mai multor filme și seriale și implicit la pierderi de milioane de euro pentru TVR.

Mă văd nevoit să vă prezint o situaţie deosebit de gravă creată în SRTv din cauza faptului că instituţia este în acest moment lipsită de Consiliul de Administraţie. Compania NBC Universal, cu care SRTv are un contract pe şase ani, contract semnat încă din anul 2004, ameninţă SRTv cu aplicarea sancţiunilor prevăzute în contract, dacă actul adiţional pentru anul şase de contract nu este semnat imediat. Aceste sancţiuni ar însemna pierderea a câtorva milioane de euro şi retragerea licenţelor pentru toate filmele şi serialele pe care SRTv le are de la această companie”, se arată în scrisoarea trimisă Senatului, de Alexandru Sassu.

Sassu solicită Senatului să îl mandateze cu o împuternicire pentru a putea semna în continuare contractul cu NBC.

Având în vedere faptul că cel care a demis Consiliul de Administraţie este Parlamentul României, el este şi cel care are responsabilitatea de a rezolva imediat această problemă. În aceste condiţii, vă solicit ca, dincolo de interesele politice, în acest moment de criză în care fiecare leu contează, să puneţi interesul public deasupra intereselor personale şi să daţi mandat Comitetului Director al SRTv ca, în cursul săptămânii viitoare, să poată aproba semnarea actelor necesare bunei derulări a contractului”, se mai arată în scrisoarea Directorului General interimar al TVR, remisă Senatului României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata