Breaking news

TVR a făcut praf finala Eurovision 2014. Zero transparență la juriu, iar câștigătorii anunțați în stil Mamaia 50

loading...

O finală mai proastă nici că putea organiza TVR la Brașov, pentru a comemora defunctul Cerb de Aur. De toate a avut finala națională, însă a lipsit show-ul și piesele de calitate.

eurovision 2014 romania finalaTVR a reușit în mod incredibil să-și bată joc și de finala Eurovision România 2014. A amestecat Eurovisionul cu Cerbul de Aur și a presărat deasupra praf de stele de la Festivalul Mamaia 1900 toamna.

Încropeala făcută de TVR la Brașov pe repede înainte și pe o foame de bani care miroase a faliment, din cauza celor 150 de milioane de euro datorii, nu a fost deloc pe placul românilor. Doar 16236 de apeluri au fost înregistrate pentru cei 12 concurenți, deși tariful a fost de doar 0,30 eurocenți plus TVA. Pe semne că finaliștii s-au votat între ei și au pus rudele să dea SMS.

După ce a amestecat prezentarea grilelor TVR 1 și TVR 2, cu amintiri din epoca Cerbul de Aur, cu prezentarea ”vedetelor” aduse de Stelian Tănase, dar și a concurenților, în stil de generic de telenovelă, TVR ne-a dat cu tifla în nas. Pe nepusă masă, exact ca în anii 50 la Festivalul Mamaia, președintele juriului Eurovision, Mădălin Voicu a venit pe scenă și a spus că Paula și Ovi merg la Copenhaga. Lipsă totală de transparență din partea juriului. Până anul trecut, după ce se afișa rezultatul televotingului care are o pondere de 50%, fiecare membru al juriului venea pe scenă și anunța cui dă puncte și apoi se cumulau cele două clasamente –  juriu+televot și se afla ierarhia finală și câștigătorul. sec și fără suspans, Mădălin Voicu a spus că Paula și Ovi sunt câștigătorii.

Singurul moment de suspans, dar cam tragic, a fost oferit de Alexandra Cepraga, membru în juriu, care nici n-a pus bine piciorul pe scenă că a și căzut, destul de rău, se pare și a ajuns cu salvarea la spital.

Alt lucru care nu a fost deloc în regulă, este că TVR a decis ca același juriu care a ales cele 12 finaliste, tot el să și jurizeze finala.

Juriul de specialitate a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes – dirijor, orchestrator, compozitor şi actor comic israelian originar din România, compozitorul şi clăparul Bobby Stoica, respectiv preşedintele juriului, muzicianul Mădălin Voicu.

Cu 12 puncte din partea juriului şi 10 de la public, Paula Seling și Ovi, cu piesa Miracle, s-au clasat pe primul loc și merg la Copenhaga să reprezinte România la Eurovision.

clasament eurovision romania 2014

loading...
6 Comentarii
 1. Cosmin's Channel spune

  Tipic tvr,varza totala, sunet si imagine praf,cameramani cu parkinson, fosile tvr si eurocerbul vs lansare grila de primavara

 2. Ionut Iconaru spune

  Nu urmaersc TVR decat atunci cand difuzeaza ESC… in rest este un canal de tot rahatul…

 3. Cosmin Vulturii spune

  Către, organizatorii Eurovision 2014.
  (conform punctului III, art.14 din Regulamentul de Concurs cu privire la Contestații
  Organizatorul SRTv
  Televiziunea Română
  Calea Dorobanților 191
  București, 010565 România
  Comunitatea Vulturilor în număr de peste 15000 de persoane care au vizionat la data de 01.03.2014 desfăsurarea finalei nationale Eurovision 2014 au rămas totalmente dezamăgiți de modul în care s-au acordat punctele din partea juriului de speciaitate. Nu au fost afisate public notele acordate de către fiecare jurat în parte. Ceea ce reprezintă o încălcare gravă a principiului Transparenței și Corectitudinii.
  Conform Legii Petiției din România, cerem anularea notelor venite din partea Juriului, atîta timp cît integritatea lui e pusă sub dubiu (conform argumenării).
  Din situația de fapt expusă mai sus rezultă că este necesar ca piesa delegată de public să fie desemnată cîștigătoare.
  Vă solicit ca, în termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.
  Data: 02.01.2014
  Comunitatea Vulturilor.
  Asociația Juriștilor din România

  P.S. Pe căi neoficiale a ajuns la noi şi posibila componenţă a juriului cu 14 zile înainte de desfăsurarea Concursului. Nu garantez că aşa a fost: Mădălin Voicu (preşedinte), Alexandra Cepraga, Nico, Bobby Stoica şi Nancy Brandes (din Israel).

  Rugăm publicul să semneze petiția propriu-zisă și să o distribuie pe cît mai multe siteuri. Vă multumim.

 4. Gruber Alexandru spune

  Trebuia sa mearga Mirela Boureanu Vaida. A cantat mult mai bine decat Paula Seling & Ovi. A fost varza Eurovisionul de anul asta. Imi pare rau ca nu am mers Vaida.!!!

 5. Anca Ionescu spune

  adevarat

 6. Sergent spune

  Ce nu stiti voi este faptul ca organizatorii au ANULAT VOTURI VALIDE (din ce motive nu stiu).Am trimis SMS IMEDIAT DUPA DESCHIDEREA LINIEI DE VOTARE,si….m-am trezit dupa o ora si ceva cu o confirmare SMS ca votarea s-a incheiat. Mai exact unii cantareti aveau mai multe voturi de la public dar au fost ANULATE. Ma mir ca nimeni cu se sesizeaza pe aceasta problema.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata