Breaking news

Turturică pus pe ”creangă” de conducerea TVR

loading...

TVR a decis să scoată din grilă emisiunea Prim Plan”, moderată de Alina Stancu și care îl avea invitat permanent pe Dan Turturică.

Supărat nevoie mare că TVR adecis să scoată brusc emisiunea ”Prim Plan” din grilă, Dan Turturică, un jurnalist portocaliu a dat fuguța la agenția Mediafax să se plângă de situație acuzând presiuni politice.

Dan Turturică a spus că a fost anunţat luni la prânz, printr-un telefon, de reprezentanţii Departamentului de Emisiuni Informative şi Sport din TVR, că emisiunea “Prim plan”, pe care urma să o prezinte de la ora 20.00, în aceeaşi zi, a fost scoasă din grilă.

Turturică sugerează că: se împlinesc în sfârşit ameninţările repetate de nenumărate ori de Crin Antonescu şi de Victor Ponta în privinţa mai multor jurnalişti care fie erau invitaţi, fie realizau emisiuni la TVR şi nu erau pe placul celor de la USL.

În replică la aceste acuzații conducerea TVR spune că producţiile  Televiziunii Române au trecut, din 16 iunie 2012, într-un regim special de difuzare, în conformitate cu strategia de programe aferentă grilelor de vară, astfel că aproximativ 60% din emisiunile realizate în direct au fost înlocuite cu alte formate.

În conformitate cu strategia de programe aferentă grilelor de vară, aprobată prin Hotărârile Consiliului de Programe şi Comitetului Director şi avizată de Consiliul de Administraţie, producţiile SRTV au trecut, din 16 iunie 2012, într-un regim special de difuzare. Ca urmare a situaţiei financiare actuale a Televiziunii Române, s-a luat decizia ca grilele de vară să se axeze pe redifuzări, pentru ca fiecare canal să se încadreze în bugetele alocate. Aceleiaşi strategii de programe se subordonează şi emisiunea Prim plan, difuzată la TVR 1, a cărei ultimă ediţie a avut loc pe 18 iunie. Din 23 iunie, programele realizate în studiourile mari ale TVR nu mai figurează în grilă ca producţii curente, rămânând ca Direcţia Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) să folosească studiourile 10, 11 şi 12, într-un regim de producţie adecvat resurselor disponibile şi cu formate aferente concepţiilor sceno-tehnice ale studiourilor. SRTV, prin Direcţia de Programe, a reamintit, printr-o notă oficială transmisă vineri, 22 iunie, tuturor Direcţiilor – inclusiv DEIS – faptul că, din 16 iunie, producţiile SRTV au trecut în regimul special de difuzare”, se arată în comunicatul de presă al TVR.

Regimul special presupune ca fiecare canal să aibă în vedere încadrarea în bugetele aferente primelor trei trimestre ale anului 2012.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata