Breaking news

Tribunalul suspendă emisia RTV. Postul lui Ghiță a rămas fără marca RTV

loading...

Realitatea TV a câștigat prima bătălie cu România TV, pe marginea utilizării mărcii ”RTV”. Postul lui Sebastian Ghiță nu mai are voie să folosească brandul RTV, drept urmare emisia televiziunii se suspendă.

rtvUnu la zero pentru Realitatea TV în meciul mărcilor cu România TV. Azi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea utilizării de către companiile care derulează operaţiunile televiziunii România TV a mărcilor “RTV” şi “NOI FACEM REALITATEA” până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

În baza articolului 581 Cod procedură civilă rap la art 149 din Legea 85-2006, admite cererea formulată de debitoarea Realitatea Media SA, astfel cum a fost precizată în cvontradictoriu cu pârâţii SC Ridzone Computers SRL, SC RTV Satellite Net SRL, SC RCS & RDS SA,SC Romtelecom SA, SC UPC România SRL şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, dispune suspendarea utilizării de către pârâţii SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL a mărcii RTV şi a mărcii NOI FACEM REALITATEA, până la soluţionarea irevocabilă a dosarului nr 29690/3/2013. Pe perioada suspendării utilizării mărcii RTV de către pârâţi, se va asigura difuzarea programului TV pe frecvenţa apartinând debitoarei SC REALITATEA MEDIA SA. Dispune şi înscrierea menţiunilor de opozabilitate la OSIM şi CNA”, se arată în decizia Tribunalului, potrivit realitatea.net.

Acționarul Realitatea TV, Cozmin Guşă a declarat la realitatea TV faptul că în urma acestei decizii, pe frecvenţa actuală a postului RTV, Realitatea Media va decide ce canal din trustul său să emită.

”Decizia Tribunalului înseamnă că un drept ce aparţinea Realităţii Media şi care era folosit abuziv de deputatul PSD Sebastian Ghiţă împreună cu televiziunea din proprietatea sa, se suspendă până la soluţionarea cauzei, urmând ca pe frecvenţa RTV, Realitatea Media care e deţinătorul drepturilor, să decidă care canal care se află în portofoliul ei va exista pe acea frecvenţă. Veste proastă pentru Sebastian Ghiţă şi jurnaliştii RTV, dar decizia e una justă din două sensuri: din sensul proprietăţii şi dreptului de marcă, şi apoi, subiectiv, dacă ne gândim la felul parazitar in care RTV, furând sigla, aparatura Realităţii, a ajuns să se dezvolte şi să emită. E o lecţie de normalitate binevenită. Vedem unde o să ne ducă lupta. Sebastian Ghiţă, partenerul lui Victor Ponta, nu putea ajunge in acea postură dacă nu era favorizat de instituţiile statului. Sperăm ca decizia să-l pună unde îi e locul, RTV să continue să emită sub sigla Răitaru TV, nu RTV, îi dorim succes in activitatea sa”, a precizat Guşă.

Realitatea TV spune că deține drepturile exclusive de autor pentru RTV și rtv.net și acuză România TV că i-a provocat prejudicii de circa 10 milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata