Breaking news

Titus Munteanu, realizator emisiuni la TVR, a decedat la vârsta de 72 de ani

loading...

Celebrul realizator tv, Titus Munteanu părintele Școlii Vedetelor, a decedat miercuri, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul “Marius Nasta” din Bucureşti.

titus munteanuTitus Munteanu s-a născut pe 3 octombrie 1941 la Timișoara, realizatorul tv a devenit celebru grație emisiunii ”Școala Vedetelor”.

Miercuri, la ora 13.00, după o lungă suferință după intervenția chirurgicală suferită în luna noiembrie, Titus Munteanu a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

În perioada de convalescenţă a contractat o viroză respiratorie puternică în urma căreia a fost internat de urgenţă, la spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” , pentru că acuza stări de sufocare.

Medicii au decis să-l conecteze la aparate pentru a putea respira, dar pentru că dădea semne că îşi revine, l-au deconectat. Din nefericire, însă, organismul slăbit  al realizatorului tv, a cedat iar medicii nu l-au mai putut salva.

Titus Munteanu urma să meargă astăzi la filmări, pentru emisiunea Iulianei Tudor, ”O dată-n viață”.

Titus Munteanu a fost realizator TV din anul 1966 şi a fost director al TVR 1.

Printre emisiunile realizate de Titus Munteanu se numără şi “Realităţi ilustrate” (emisiune produsă de Tudor Vornicu), “Un trio formidabil” (Premiul I la Festivalul “Charles Chaplin”, Gabrovo, 1984), “Duelul vedetelor” (premiul APTR, 1992), “Astă seară ne distrăm în familie” (premiul APTR, 1993).

În 1995 a creat celebra emisiune “Şcoala Vedetelor”, care a primit premiul Criticii Muzicale “Mihail Jora”, trofeul “Trandafirul de Argint” (Montreux, 1996). Din 2004 a reluat această producţie cu o altă generaţie a Şcolii Vedetelor.

În anul 2004, Titus Munteanu a primit Premiul de Excelenţă din partea Consiliul Naţional al Audiovizualului.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata