Breaking news

Grecia a închis televiziunea de stat din cauza crizei economice

loading...

Guvernul grec a închis la miezul nopții, televiziunea și radioul de stat, invocând criza economică și planul de austeritate impus de de troica FMI-UE-Banca Mondială.

televiziune stat greciaDecizie fără precedent într-o țară membră a Uniunii Europene. Pentru prima dată în istoria modernă, o televiziune de stat din Europa este închisă de către guvernul țării.

Criza economică închide televiziunea și radioul de stat din Grecia. Marți noapte, grecii au ieșit din nou în stradă, ca urmare a deciziei guvernului de a închide pe termen nelimitat, posturile televiziunii și radioului național, din motive economice.

Guvernul grec a anunțat marți, că la miezul nopții, ora 1.00, în România cele trei canale ale televiziuni cât și toate posturile de radio de stat, vor fi închise.

Guvernul precizează că televiziunea și radioul public vor fi restructurare, și că vor fi redeschise după o perioadă de pauză, în care se vor face concedieri.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglou a spus că: ERT a fost o sursă de deșeuri și lipsă de transparență. Poporul grec plătesc pentru ERT, care are de trei ori, chiar și de opt ori mai mult personal decât ar avea nevoie. ERT are active care au rămas neutilizate și că televiziunea a suferit ca urmare a ”managementului, lipsit de transparență, și a beneficiilor acordate pentru angajați și din cauza cheltuielilor imense pentru producții externe.

Din cei peste 15.000 de angajați ai televiziunii și radioului de stat, cel puțin 3.000 vor fi concediați, a anunțat Ministerul Comunicațiilor din Grecia.

Nemulțumiți de această decizie, zeci de mii de greci protestează la această oră pe străzile din Atena cât și în fața sediului televiziunii naționale.

ERT, televiziunea de stat, cât și radioul public, sunt finanțate prin taxa radio-tv plătită de greci, odată cu factura de curent, așa cum se întâmplă și în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata