Breaking news

Televiziunea de stat din Grecia a început să emită din nou

loading...

La două luni de la închidere, ERT, televiziunea de stat din Grecia a început să emită din nou. Însă sub denumirea de EDT. Semnalul este transmis dintr-un studiou privat.

televiziune stat greciaNoul canal al televiziunii de stat din Grecia a început să emită pe frecvenţa fostei radioteleviziuni ERT. Noul post al televiziunii publice se va numi EDT, acesta începându-și emisia prin difuzarea programelor de ştiri.

Pe 12 iunie 2013, Guvernul grec a închis la miezul nopții, televiziunea și radioul de stat, invocând criza economică și planul de austeritate impus de de troica FMI-UE-Banca Mondială.

O decizie fără precedent într-o țară membră a Uniunii Europene. Pentru prima dată în istoria modernă, o televiziune de stat din Europa este închisă de către guvernul țării.

Guvernul preciza atunci că televiziunea și radioul public vor fi restructurare, și că vor fi redeschise după o perioadă de pauză, în care se vor face concedieri.

ERT, televiziunea de stat, cât și radioul public, sunt finanțate prin taxa radio-tv plătită de greci, odată cu factura de curent, așa cum se întâmplă și în România.

 Angajaţii concediaţi de la ERT au continuat să ocupe sediul companiei publice şi au continuat să emită 24 de ore din 24, în pofida deciziei de închidere. EBU le-a dat o mână de ajutor angajaților  ERT preluând semnalul postului tv prin satelit și pe site-ul său web.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata