Breaking news

Teledonul Antenelor a adunat peste 1 milion de euro pentru victimele din Clubul Colectiv

loading...

Teledonul “Români împreună” difuzat duminică seară, simultan pe Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV, ZU TV și Radio Zu și Radio Romantic, a adunat peste 1.000.000 de Euro, bani ce vor ajunge la victimele incendiului de vineri noaptea din Clubul Colectiv din București.

teledon antena 1Duminică seară, posturile de televiziune Intact: Antena 1, Antena Stars, Euforia TV, ZU TV şi Antena 3 au difuzat simultan teledonul “Români împreună” prezentat de Dan Negru şi Mihai Gâdea.

Într-un gest extraordinar de solidaritate, timp de 4 ore, peste 40 de vedete, vedete ale trustului (Andreea Berecleanu, Simona Gherghe, Nea Marin, Delia, Nicolai Tând, Dan Capatos, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Cătălin Scarlatescu, Mirela Vaida, Alina Puşcaş, Rocsana Marcu, etc.) alături de alţi artişti, sportivi, cântăreţi, (Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Nicolae Voiculeţ, Călin Goia, Marcel Pavel, etc.) au mobilizat o ţară întreagă şi au reuşit să adune, până în momentul de faţă, peste 1. 000.000 Euro pentru victimele tragediei petrecute vineri seară în clubul Colectiv.

Români de toate vârstele şi din toate categoriile sociale şi-au arătat solidaritatea cu victimele tragicului incendiu de vineri seară. De la oameni de afaceri care au donate zeci de mii de euro până la bătrâni care şi-au donat pensiile sau copii dispuşi să renunţe la alocaţii, cu toţii s-au alăturat demersului de solidaritate iniţiat de trustul Intact. Cazul celor cinci copii rămaşi orfani după ce mama lor, femeie de serviciu în clubul bucureştean, a murit în incendiul de vineri noaptea a impresionat o ţară întreagă. Duminică seară, aceştia au primit din partea primăriei un apartament cu 3 camere.

“Sunt şi eu emoţionat. Am ocazia în această seară să va ofer, în numele locuitorilor din Bucureşti, în numele Consiliului General, cheia unui apartament de trei camere. Să fiţi în continuare puternici! “ le-a transmis primarul interimar al Capitalei.

Cei cinci copii au avut parte şi de o surpriză din partea Fundaţiei “Mereu Aproape”: „Veţi avea 4.000 de lei pe luna din partea Fundaţiei Mereu Aproape. Va adoptăm. Vom avea grijă să puteţi plătit tot la această casă. O să vină şi burse, că ei să poată merge toţi la şcoală. Partenerii noştri se vor asigura că pot avea o cale dreapta” a promis Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei “Mereu Aproape”.

Demersurile de ajutorare ale victimelor au început deja.

“Toate sumele colectate în fondul de solidaritate sunt utilizate numai pentru nevoile victimelor. Costurile operaţionale nu sunt achitate din acest fond, ci din alte fonduri ale fundaţiei. Pentru început, pentru fiecare familie care a avut o persoană decedată am alocat un buget de 10.000 lei (ajutor de înmormântare). În cursul zilei de ieri au fost virate primele sume. Pe măsură ce avem datele de identificare vom transferă şi pentru celelate familii. În următoarea perioada, Fundaţia Mereu Aproape va înfiinţa o comisie medicală, cu personalităţi medicale relevante, ce va stabili priorităţile cazurilor medicale şi alocarea sumelor necesare acestora. Sumele donate prin SMS vor fi disponibiile în fondul de solidaritate în termen de minimum 180 de zile, timp necesar colectării şi transferului acestora de către companiile de telefonie”, au declarant reprezentanţi ai Fundaţiei Mereu Aproape.

“Dragii mei, în urmă teledonului organizat de trustul Intact şi Fundaţia Mereu Aproape, am început contactarea familiilor celor decedaţi în tragedia din Colectiv. Fiecare familie primeşte un ajutor de înmormântare de 10 mii de RON! Avem dificultăţi în a contacta familiile! Va rog, dacă îi cunoaşteţi, să ne ajutaţi să luăm urgent legătură cu ei. Avem nevoie de date pentru virarea sumei. Puteţi scrie la adresa de e-mail: office@fundatiamereuaproape.ro” a fost mesajul postat de Alessandra Stoicescu pe o reţea de socializare.
Liniile de donare vor fi deschise până la sfârşitul acestei săptămâni. Se poate dona prin SMS la numărul 8848 (2 euro / SMS, TVA inclus), în conturile Fundaţiei Mereu Aproape: CONT LEI: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, DESCHIS LA BRD / CONT EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, DESCHIS LA BRD sau de pe reţeaua de telefonie fixă a Telekom: 0 900 900 303 PENTRU A DONA 3 EURO/ 0 900 900 305 PENTRU A DONA 5 EURO/ 0 900 900 301 PENTRU A DONA 10 EURO.

teledon victime colectiv

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata