Breaking news

Site-ul Agenției de știri a Patriarhiei Române a împlinit șase ani

loading...

basilica.ro, site-ul Agenției de știri a Patriarhiei Române a împlinit pe 16 iunie 2014, 6 ani de existență în mediul online. Portalul online a fost lansat la doar opt luni de la înființarea agenției de știri.

basilica.roAgenția de știri BASILICA a Patriarhiei Române a fost înființată la 27 octombrie 2007, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Odată cu Centrul de presă BASILICA și constituindu-se ca una dintre componentele acestuia, alături de Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, publicaţiile Lumina şi Biroul de Presă.

În anul 2008 sărbătoarea Sfintei Treimi a fost în data de 16 iunie și cu acest prilej a fost lansat site-ul de știri basilica.ro în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

În 6 ani de existență al site-ului basilica.ro, Agenția de știri a postat un număr de peste 60.000 de informații, documente și știri privind activitatea Bisericii Ortodoxe Române.

Site-ul Agenţiei de ştiri BASILICA este mijlocul prin care se prezintă în spaţiul virtual realităţile bisericeşti cotidiene, fapt constatat din reflectarea promptă, zilnică a evenimentului eclezial ce se desfăşoară în Patriarhia Română la toate nivelurile sale.

La 30 septembrie 2010 a fost lansată o nouă interfaţă cu o grafică deosebită, iar la 27 octombrie 2012, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a intrat în funcţiune versiunea actuală a site-ului. În prezent se lucrează la realizarea unei noi versiuni a site-ului basilica.ro al Agenției de știri a Patriarhiei Române care va fi disponibil utilizatorilor de internet în a doua parte a anului 2014.

Încă de la lansare, basilica.ro, a dispus şi de o interfaţă în limba engleză. Principalele evenimente din Patriarhia Română sunt mediatizate şi în această limbă de circulaţie internaţională arătând căAgenţia de ştiri BASILICA este o voce a Bisericii Ortodoxe Române şi la nivel internaţional.

Site-ul este structurat în două secțiuni principale, una axată pe știrile de la nivelul central al Patriarhiei Române, iar cealaltă pe știrile din eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, din țară și străinătate. Aceste secţiuni prezintă evenimentele religioase din cuprinsul Eparhiilor Patriarhiei Române, comunicate oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române, documentare, dar şi articole  care tratează diferite teme religioase, sociale și culturale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata