Breaking news

Șefa CNA s-a ales cu plângere penală pentru că nu a suspendat utilizarea mărcii RTV de către România TV

loading...

Realitatea Media a depus o plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu, întrucât aceasta a refuzat să pună în aplicare o sentinţă executorie a Tribunalului București.

laura georgescu - realitateaLaura Georgescu nu a pus în aplicare decizia Tribunalului București cu privire la faptul că marca RTV nu mai poate fi folosită de postul de știri România TV. În baza deciziei instanței, CNA trebuia să decidă oprirea emisiei România TV.

Realitatea Media a câştigat în instanţă suspendarea utilizării mărcilor RTV şi NOI FACEM REALITATEA de către companiile SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL.

Instanţa a admis că publicul a fost indus în eroare, confundând cele două posturi de televiziune: Analiza comparativă între mărcile anterioare RTV aparţinând SC Realitatea Media SA şi numele postului de televiziune RTV difuzat de pârâţi relevă că numele RTV este identic din punct de vedere semantic, fonetic şi auditiv cu mărcile anterioare […] înregistrate de SC Realitatea Media SA, fiind utilizate pentru produse – servicii identice.

Decizia Tribunalului Bucureşti trebuia aplicată până la soluţionarea acţiunii intentate de Realitatea Media companiei lui Sebastian Ghiță.

În urmă cu două săptămâni SC RIDZONE COMPUTERS SRL ŞI SC RTV SATELLITE au fost obligate de instanţă să suspende de îndată utilizarea mărcii RTV. Aceeaşi decizie a tribunalului dă dreptul Realitatea Media să emită programe pe frecvenţa RTV.

Realitatea Media a notificat CNA cu privire la această decizie, însă a refuzat să pună în aplicare hotărârea instanței de judecată.

Potrivit deciziei Tribunalului București, televiziunea lui Sebastian Ghiţă a folosit fraudulos această marcă aducând prejudicii majore grupului Realitatea Media. Folosirea unei mărci sau a unei embleme care produce confuzie cu cele folosite legitim de altă companie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani, iar de aceeaşi pedeapsă sunt pasibili şi complicii la sâvârşirea faptelor.

Instanţa a decis că RTV a preluat fraudulos identitatea postului de ştiri Realitatea TV, în 26 octombrie 2011. Tribunalul Bucureşti a admis că, în urma furtului de identitate de către RTV, Realitatea Media a suferit pierderi financiare constante, care au dus la intrarea companiei în insolvenţă.

RTV a copiat grafica postului Realitatea TV şi a folosit imaginile de arhivă ale cărui proprietar unic este Realitatea Media. În plus, a fost folosită în mod fraudulos şi extensia portalului online, aparţinând Realitatea Media, precizează realitatea.net.

Realitatea Media S.A. a depus o plângere la DNA împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, în calitatea de deţinător al licenţei postului România TV. Acesta este acuzat că ar fi prejudiciat societatea Realitatea Media cu 10 milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata