Breaking news

Mihai Rădulescu și Cornel Mihalache, descalificați deși au câștigat alegerile în CA al TVR

loading...

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost descalificați și eliminați din Consiliul de Administrație al TVR, deși au câștigat alegerile interne.

cornel mihalache si mihai radulescuAlegeri cu scandal la Televiziunea Română, pentru cei doi reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație.

Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor TVR, în CA, deși Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au avut cele mai multe voturi. Cei doi din urmă au fost descalificaţi de către Biroul Electoral Central din SRTv, din cauză că nu au depus cazierul judiciar.

Cornel Mihalache a primit 598 de voturi iar Mihai Rădulescu 584 de voturi, clasându-se pe primele două locuri în urma scrutinului de vineri.

Mihai Rădulescu a declarat că va contesta rezultatul alegerilor mâine, când va depune şi “certificatul de cazier judiciar”.

Rădulescu a spus că el a depus declaraţie pe proprie răspundere că “nu are cazier judiciar”, iar “certificatul de cazier judiciar” i-a fost cerut de către Biroul Electoral Central (BEC) din SRTv, printr-un e-mail, duminică, o zi nelucrătoare.

Mihai Rădulescu a mai spus că speră să nu fie pus în situaţia să conteste în instanţă rezultatul alegerilor din TVR: Sper să nu se ajungă acolo. Dar oricum primii paşi vor fi contestarea acestui verdict, mâine, o dată cu depunerea certificatului de cazier judiciar, pe care mi l-au cerut astăzi, prin e-mail. Eu mâine respect această obligaţie, vin cu certificatul de cazier şi cu contestaţia la Comitetul Director, care a făcut acel Regulament formulat complet aberant. Iar dacă Comitetul Director îşi însuşeşte mai departe verdictul acestui Birou Electoral Central, evident că vom merge în instanţă şi sesizăm şi Avocatul Poporului şi Comisiile parlamentare pentru că s-a viciat rezultatul unui vot cât se poate de legal.

Alegerile interne pentru un nou Consiliu de Administrație la TVR, au loc la o lună după ce pe 10 decembrie 2013, Parlamentul României a demis vechea conducere a Televiziunii Române.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata