Breaking news

Scandal monstru la Digi 24. Șefa departamentului politic, schimbată prin SMS

loading...

Scandalurile se țin lanț în redacția de știri a televiziunii Digi 24, din cauza contractelor pe durată determinată și a concedierilor intempestive. Ultima victimă a sistemului este Valeria Dorneanu, șefa departamentului politic, schimbată prin SMS.

concedieri digi 24După aproape doi ani de zile de muncă la Digi 24, Valeria Dorneanu a fost demisă de Cosmin Prelipceanu, din funcția de redactor șef la Departamentul Politic, printr-un SMS.

Valeria Dorneanu, fost consilier al lui Băsescu, ar fi fost avansată la funcția de senior-editor, însă fără să mai aibă vreun un cuvânt de spus în politica editorială a postului.

Jurnalista este foc și pară pe redactorul șef, Cosmin Prelipceanu pentru modalitatea prin care a decis să o anunțe de condediere, în condițiile în care ea ar fi cea care l-a adus la Digi 24.

Nemulțumită de decizie, Valeria Dorneanu a decis să plece definitiv de la Digi 24, anunțându-și colegii printr-o scrisoare deschisă în care îi roagă să fie vigilenți în privința contractelor semnate și să se ferească de abuzurile companiei.

”Am ratat ocazia de a-mi lua rămas bun, pentru că am aflat cu 12 ore înainte de expirarea contractului că nu mai lucrez acolo. Printr-un SMS de la Cosmin Prelipceanu, căruia nu am apucat să-i mulţumesc pentru că s-a deranjat să-mi scrie el însuşi. Probabil că a simţit că trebuie să facă şi el ceva pentru mine, dacă tot îmi datorează – mie exclusiv – venirea la Digi. Ascensiunea ulterioară este, însă, „meritul” lui. Cred că trebuie să vă ajute cu ceva păţania mea. Pentru că ştiu că munciţi din greu şi lăsaţi în Panduri hălci de viaţă netrăită. Uitaţi-vă bine la contractele pe care le semnaţi şi cereţi întotdeauna un exemplar. Cei care aveţi contracte pe perioadă determinată fiţi atenţi la date. Indiferent la ce data aţi semnat primul contract, prelungirile sunt în acte tot pe şase luni, dar de la data de întâi ale lunii. Eu am primul contract pe perioada 25.01.2012 – 25.07.2012, dar prelungirile ulterioare s-au făcut de la 1 iulie. N-au ştiut să-mi explice ce s-a întâmplat cu cele 5 de zile furate. Angajatorii nu au voie să facă unui om mai mult de trei contracte consecutive pe perioadă determinată, potrivit Codului Muncii. Ca să se acopere, ei vă fac acte adiţionale la primul contract. Uitaţi-vă dacă este un alt contract la fiecare prelungire sau un act adiţional la contractul iniţial. Cereţi fişa postului la fiecare contract. E o hârtie formală, dar vă poate apăra de abuzuri. Cu două săptămâni înainte de expirarea acest tip de contract, cereţi şefilor să vă spună dacă îl prelungesc sau nu. Să ştiţi că hartiile de prelungire vin la semnat între 20 şi 24 ale lunii, Dacă trece acest termen, e clar că veţi rămâne pe dinafară şi veţi afla în ultimul moment. Nu toţi veţi avea onoarea unui SMS de la Cosmin Prelipceanu. Unii aţi putea păţi ca fata care a mai lucrat o săptămână, pentru că nu a anunţat-o nimeni, iar decizia scrisă a venit prin poştă, într-o zi în care era la lucru. Fiţi vigilenţi când vă laudă Mădălina. Ea este aripa pervers de umană a conducerii. Are întotdeauna un interes. Când vrea să vă adoarmă, e prietenoasă şi admirativă. Îi place să creadă că e atât de deşteaptă, încât poate obţine orice: să tragă oamenii de limbă, să-i determine să facă nefăcute, să accepte orice. Şi, evident, ca şi partenerul ei, se simte puternică pentru că e în grupul de dialog social al Domnului O. Când vi se propune o schimbare de funcţie sau avansare, intraţi în alertă dacă oferta are loc cu puţin timp înainte de expirarea contractului. Poate fi o capcană. Cu recunoştinţă pentru perioada în care am construit ceva unic împreună. Poate că nu v-am enervat chiar pe toţi. Eu v-am cam iubit pe cei mai mulţi”, scrie Valeria Dorneanu în scrisoarea către foștii colegi de la Digi 24.

Cosmin Prelipceanu ocupă funcția de redactor șef la Digi 24 din 1 noiembrie 2013, după ce managerul de proiect, George Orbean a fost demis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata