Breaking news

Scandal între Realitatea TV și România TV pe marginea drepturilor de autor al mărcilor

loading...

Realitatea TV a somat oficial firma care deține România TV și site-ul rtv.net, să nu mai folosească cele două mărci, întrucât nu au drepturile de autor asupra lor.

realitatea tv si romania tvRealitatea TV spune că deține drepturile exclusive de autor pentru RTV și rtv.net și acuză România TV că i-a provocat prejudicii de circa 10 milioane de euro.

Prin utilizarea de către societatea dvs., în mod profound nelegal, a denumirii “România  TV” și mai ales a acronimului “RTV”, ați cauzat, până  în  prezent, societății  noastre prejudicii  de cca. 10.000.000 Euro, fapt ce a contribuit în mod semnificativ la destabilizarea pe piață a societății noastre și a contribuit, în final, la starea de insolvență a REALITATEA MEDIA S.A.. Având în vedere aceasta situație de fapt, VĂ SOMĂM ca DE ÎNDATĂ să încetați folosirea mărcii “RTV” sau a mărcii “Romania TV” în mod public”, se arată în somația Realitatea TV, trimisă România TV.

”E vorba de un drept legal pe care îl avem, în baza faptului că în 2008 Realitatea Media a înregistrat marca RTV, valabilă pentru 10 ani. Conform legii drepturilor de autor și altor prevederi legale conexe, nimeni nu are voi să folosească marca RTV și, pe cale de consecință, marca România TV. În plus, cuvântul România într-o siglă publică este interzis a fi folosit”, a declarat Cozmin Gușă, acționar Realitatea Media.

În somație se mai precizează faptul că: În situația în care starea actuală de fapt nu încetează DE ÎNDATĂ, vom sesiza Parchetul General pentru a cerceta săvârșirea de infracțiuni în legătură cu aceasta situație (înșelăciune etc.), Consiliul National al Audiovizualului căruia îi vom solicita oprirea emisiei postului RTV cât timp folosește sigla “RTV” și, nu în ultimul rând, instanțele de judecată pentru a ne recupera prejudiciul de imagine produs.

România TV a luat naștere în octombrie 2011, după scindarea în două a echipei Realitatea TV.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata