Breaking news

Scandal între RCS&RDS și Eurosport din cauza Premier League

loading...

Compania de cablu RCS&RDS spune că nu are nicio vină în problema cu întreruperea programului Eurosport pe 21 decembrie în timpul unui meci din Premier League.

rcs rds - eurosportPe 21 decembrie, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport (versiunea internațională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât și către abonații din Ungaria, Cehia și Slovacia. În locul Eurosport, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toți abonații RCS & RDS din toate aceste țări.

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la pretinsa întrerupere a retransmisiei canalului TV Eurosport în timpul difuzării unui meci de fotbal din Premier League, precizăm că RCS & RDS nu și-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport. RCS & RDS și Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe țări din sud-estul Europei (România, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport și Eurosport 2 în versiunile internaționale ale acestora”, se arată în comunicatul de presă al RCS&RDS, remis exclusivNEWS.ro.

Compania RCS & RDS spune că: a aflat de această schimbare în momentul în care a început să primească reclamații de la abonații săi din celelalte țări, care erau nemulțumiți că în locul postului Eurosport Internațional care emitea în limba națională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România, canal transmis doar în limba română. Compania Eurosport nu a anunțat această înlocuire. Prin această înlocuire, au fost grav afectați peste 1 milion de abonați ai RCS & RDS din aceste țări.

Eurosport a primit dreptul să transmită meciurile din Premier League doar în România, nu și în Ungaria, Cehia sau Slovacia.

Drept urmare, RCS&RDS spune că nu avea cum să permită transmisia meciurilor prin intermediul Eurosport România în Ungaria, Cehia și Slovacia și că vinovat de acest lucru este doar postul de sport.

În condițiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România, am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League deținute de alți titulari din țările respective. Astfel, decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate țările unde operam, dar a ținut cont și de drepturile titularilor de licență pentru meciurile Premier League din Ungaria, Cehia și Slovacia. Considerăm că Eurosport poartă întreaga responsabilitate atât față de abonați, cât și față de acești titulari de licență”, se mai precizează în comunicatul de presă al RCS&RDS.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata