Breaking news

Salonul nr. 6, ecranizare după A. P. Cehov, la TVR 2 – VIDEO

loading...

Cea mai recentă producție a Casei de Producție TVR, „Salonul nr. 6”, ecranizare după A. P. Cehov, a avut avanpremiera miercuri, 22 aprilie în sala CREART, Teatrelli. 

Proiectie Salonul nr 6Anticipând difuzarea în cadrul serii de teatruTV de luni, 27 aprilie, a ecranizării nuvelei „Salonul nr 6” de A. P. Cehov, regizorul Vitalie Lupașcu și-a proiectat filmul în avanpremiera, în cadrul relaxat al sălii Teatrelli. Au fost prezenți, alături de cronicari de teatru și echipa TV, o parte dintre actorii din distribuție: Dan Aștilean, Mihai Dinvale, Ion Haiduc, Natalie Ester, Mihai Răducu, George Lungoci, precum invitați: actorii Marius Stănescu și Magda Catone, regizorii Dominic Dembinski și Cornel Mihalache sau Lorand Turos, membru CNA.

Proiecția cu „Salonul nr. 6” a trecut cu bine de întâlnirea cu primul său public, cel prezent în sala centrului CREART, Teatrelli. În atmosfera elegantă și confortabilă, imaginile filmate de echipa TVR au beneficiat de condiții tehnice speciale care au completat forța interpretării celor doi mari actori – Răzvan Vasilescu și Dan Aștilean, și au sporit bucuria ascultării dialogurilor cehoviene, încărcate de sens și gând.

A fost un prilej de mulțumire, dar și de întristată menționare a unuia dintre membrii echipei, regizorul de montaj Cătălin Bălan, care a plecat dintre noi la scurt timp după terminarea filmărilor și căruia îi este dedicată producția.

Actorul Ion Haiduc a evocat, împreună cu regizorul, grelele condiții din locație, unde decorul și perioada cereau ca podeaua să fie acoperită cu un strat gros de paie. Paiele stârneau un praf înecăcios care putea afecta vocile și performanța actorilor. Din fericire, aceasta nu se simte în nici un fel în film, iar dificultățile de pe platou rămân, ca întotdeauna, doar amintiri.

Vă invităm să vă convingeți singuri de calitatea și forța interpretării actorilor din distribuție, luni, 27 aprilie 2015, de la ora 20.10, când producția SALONUL NR. 6 va fi difuzată în premieră absolută la TVR 2 și TVR HD.

În reluare: TVR 2 – Marți, 28 aprilie, ora 12:10; TVR HD – Marți, 28 aprilie, ora 14:00

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata