Breaking news

Romtelecom Dolce a scos din grilă posturile Look TV și Look Plus care transmit Liga I

loading...

Abonații Romtelecom Dolce nu mai pot vedea la tv posturile Look TV și Look Plus, care transmit meciurile de fotbal din Liga I. Compania de cablu a scos cele două canale tv întrucât trebuia să plătească separat pentru ele.

look tv - look plus - romtelecomBoicot total la Liga I. RCS&RDS și Romtelecom Dolce, două din cele trei mari companii de cablu din România, au scos din grila de programe canalele Look TV și Look Plus întrucât trebuie să plătească bani grei pentru a le retransmite.

Cele două canale tv au câștigat drepturile tv pentru transmisia meciurilor de fotbal din Liga I și au ieșit din lista de transmisie gratuită. Astfel că cele două televiziuni se pot retransmite doar contra cost. Lucru care nu este acceptat de RCS&RDS și Romtelecom Dolce. Singurii care au fost dispuși să plătească pentru retransmisia canalelor a fost UPC.

În timp ce meciurile din Liga I nu se văd mai deloc în România, Consiliul Concurenței a demarat o anchetă la Liga Profesionistă de Fotbal cu privire la modul de atribuire a drepturilor tv.

LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim “cu plată”. Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”, se arată comunicatul de presă al Consiliului Concurenței, remis exclusivNEWS.ro.

Ancheta este derulată ca urmare a sesizării depuse pe 29 mai 2014 de către RCS&RDS.

Posturile LOOK TV şi Transilvania L!VE au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd., privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

Prin intermediul acestui contract, Intel Sky Broadcast Ltd. a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga 1, pentru perioada 2014-2019 şi din cadrul Cupei Ligii, pentru perioada 2015-2019. Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, de înregistrări, rezumate, online și mobile, a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

loading...
2 Comentarii
  1. Cezar spune

    Baa si ce ma bucuram ca o sa vad LIGA 1. Cum naiba vine asta? Au dat o etapa si atat?

  2. misu spune

    Pai RDS si Romtelecom boicoteaza Liga1 dar abonatii care vor sa vada meciurile ce ar trebui sa faca? sa ii boicoteze?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata