Breaking news

România TV nu mai folosește sigla RTV

loading...

România TV a cedat și la somațiile CNA și-a schimbat sigla renunțând astfel în a mai arăta pe ecran marca RTV. Urmare a deciziei Tribunalului București privind marca ce aparține Realitatea TV.

rtv - romania tvÎncepând de luni, postul de știri al deputatului PSD, Sebastian Ghiță, a renunțat la brandul RTV afișat în partea dreaptă sus a ecranului, pe post de siglă rotativă.

România TV a fost somată joi de CNA cu privire la faptul că trebuie să renunțe în a mai utiliza această marcă întrucât Tribunalul București a dispus ca până la soluționarea plângerii Realitatea TV, marca să nu mai fie utilizată de altă televiziune.

Astfel că sigla postului de știri al lui Ghiță rămâne rotativă, afișând odată România TV iar pe cealaltă față româniatv.net .

Televiziunea lui Ghiță trebuie să renunțe și la domeniul de internet rtv.net tot din același motiv.

În prezent dresa de web romaniatv.net duce pe actualul site rtv.net.

Realitatea Media a câştigat în instanţă suspendarea utilizării mărcilor RTV şi NOI FACEM REALITATEA de către companiile SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL.

Instanţa a admis că publicul a fost indus în eroare, confundând cele două posturi de televiziune: Analiza comparativă între mărcile anterioare RTV aparţinând SC Realitatea Media SA şi numele postului de televiziune RTV difuzat de pârâţi relevă că numele RTV este identic din punct de vedere semantic, fonetic şi auditiv cu mărcile anterioare […] înregistrate de SC Realitatea Media SA, fiind utilizate pentru produse – servicii identice.

Instanţa a decis că RTV a preluat fraudulos identitatea postului de ştiri Realitatea TV, în 26 octombrie 2011. Tribunalul Bucureşti a admis că, în urma furtului de identitate de către RTV, Realitatea Media a suferit pierderi financiare constante, care au dus la intrarea companiei în insolvenţă.

RTV a copiat grafica postului Realitatea TV şi a folosit imaginile de arhivă ale cărui proprietar unic este Realitatea Media. În plus, a fost folosită în mod fraudulos şi extensia portalului online, aparţinând Realitatea Media.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata